Catering na Diecie :
Witaj, jak możemy pomóc?


MENU

Naszym priorytetem jest świeżość i jakość. Naszą misją - promowanie zdrowego stylu życia.

wege
wege+ryby
glikemiczna
standard
bez glutenu
bez ryb
bez nabiału

menu diety wege

Wykluczyliśmy z diety część produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso oraz jego przetwory, zawiera jednak jajka oraz nabiał. 

21.03
sob
22.03
nie
23.03
pon
24.03
wto
25.03
śro
26.03
czw
27.03
pią

Śniadanie

Jaglanka z sosem jagodowym (Alergeny: 7)

II Śniadanie

Koktajl z masłem orzechowym (Alergeny: 5, 7)

Obiad

Kotleciki z fasolki i twarogu p w sosie pomidorowym z brokułami (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Sałatka owocowa

Kolacja

Warzywa z serem typu włoskiego (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Plasterki twarogu z masełkiem, plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Pasta paprykowa z oliwkami z na bazie czarnej soczeiwcy, plastry pomidora na rukoli

Obiad

Kotlet z czarnej fasoli w sosie chrzanowym z pure ze słodkiego ziemniaka oraz surówką z kiszonej kapusty (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Jogurt chia z sosem rabarbarowym (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z burakiem, gruszką, ricottą i granatem (Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem oraz pieczonym jabłkiem z malinami (Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Krem z kalafiora prażonymi ziarnami słonecznika oraz szczypiorkiem (Alergeny: 7)

Obiad

Dyniowe leczo z pieczoną ciecierzycą oraz ryżem

Podwieczorek

Jaglane brownie z daktylami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, mozzarellą, oliwkami, pomidorem praz roszponką (Alergeny: 1, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy z sosem orzechowo – bananowym oraz jagodami (Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta warzywna z kminem rzymskim z plastrami ogórka, roszponką oraz pieczywem (Alergeny: 1, 9)

Obiad

Kotlecik z pieczarkami na kapuście kiszonej z pure z ziemniaka oraz selera z koperkiem (Alergen: 3, 9).

Podwieczorek

Ciasto buraczane (Alergeny: 1, 3)

Kolacja

Śródziemnomorska sałatka z czarnym ryżem (Alergeny: 7, 8)

Śniadanie

Jaja z sosem jogurtowym ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Shake czekoladowy z orzechami ziemnymi i lnem mielonym(Alergeny: 5, 7)

Obiad

Kotleciki z dynią w pomidorowym sosie curry oraz ryżem Basmati i surówką z czerwonej kapusty (Alergeny: 3).

Podwieczorek

Krem cytrynowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z pieczoną marchewką, kaszą pęczak, fetą i czarnymi oliwkami (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Naleśniki czekoladowe z waniliowym serkiem i sosem wiśniowym (Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Krem z buraka ze śmietaną i mozzarellą (Alergeny: 7)

Obiad

Chilli con carne z czarną soczewicą oraz z kaszą bulgur (Alergeny: 1)

Podwieczorek

Kolacja

Sałatka z camembertem, suszonymi pomidorami i kaparami (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z czarnej soczewicy z burakiem oraz suszonymi pomidorami z paseczkami papryki oraz pieczywem (Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie z melona, mango i truskawek (Alergeny:)

Obiad

Kotleciki brokułowe z warzywami oraz kaszą orkiszową (Alergeny: 1, 3, 9)

Podwieczorek

Ryż zapiekany z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z twarogiem , pieczoną pieczarką, cebulką i pomidorem (Alergeny: 7, 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

menu diety wege+ryby

Z tej diety wyeliminowaliśmy mięso.  Znajdują się w niej jaja oraz nabiał a także ryby.

21.03
sob
22.03
nie
23.03
pon
24.03
wto
25.03
śro
26.03
czw
27.03
pią

Śniadanie

Jaglanka z sosem jagodowym (Alergeny: 7)

II Śniadanie

Koktajl z masłem orzechowym (Alergeny: 5, 7)

Obiad

Kotleciki z fasolki i twarogu p w sosie pomidorowym z brokułami (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Sałatka owocowa

Kolacja

Warzywa z serem typu włoskiego (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Plasterki twarogu z masełkiem, plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Pasta paprykowa z oliwkami z na bazie czarnej soczeiwcy, plastry pomidora na rukoli

Obiad

Kotlet z czarnej fasoli w sosie chrzanowym z pure ze słodkiego ziemniaka oraz surówką z kiszonej kapusty (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Jogurt chia z sosem rabarbarowym (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z burakiem, gruszką, ricottą i granatem (Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem oraz pieczonym jabłkiem z malinami (Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Krem z kalafiora prażonymi ziarnami słonecznika oraz szczypiorkiem (Alergeny: 7)

Obiad

Dyniowe leczo z pieczoną ciecierzycą oraz ryżem

Podwieczorek

Jaglane brownie z daktylami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, mozzarellą, oliwkami, pomidorem praz roszponką (Alergeny: 1, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy z sosem orzechowo – bananowym oraz jagodami (Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta warzywna z kminem rzymskim z plastrami ogórka, roszponką oraz pieczywem (Alergeny: 1, 9)

Obiad

Łosoś na kapuście kiszonej z pure z ziemniaka oraz selera (Alergen: 4, 9)

Podwieczorek

Ciasto buraczane (Alergeny: 1, 3)

Kolacja

Śródziemnomorska sałatka z czarnym ryżem (Alergeny: 7, 8)

Śniadanie

Jaja z sosem jogurtowym ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Shake czekoladowy z orzechami ziemnymi i lnem mielonym(Alergeny: 5, 7)

Obiad

Kotleciki z dynią w pomidorowym sosie curry oraz ryżem Basmati i surówką z czerwonej kapusty (Alergeny: 3).

Podwieczorek

Krem cytrynowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z pieczoną marchewką, kaszą pęczak, fetą i czarnymi oliwkami (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Naleśniki czekoladowe z waniliowym serkiem i sosem wiśniowym (Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Krem z buraka ze śmietaną i mozzarellą (Alergeny: 7)

Obiad

Chilli con carne z czarną soczewicą oraz z kaszą bulgur (Alergeny: 1)

Podwieczorek

Kolacja

Sałatka z camembertem, suszonymi pomidorami i kaparami (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z czarnej soczewicy z burakiem oraz suszonymi pomidorami z paseczkami papryki oraz pieczywem (Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie z melona, mango i truskawek (Alergeny:)

Obiad

Ryba po grecku z kaszą orkiszową (Alergeny: 1, 4, 9)

Podwieczorek

Ryż zapiekany z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z twarogiem , pieczoną pieczarką, cebulką i pomidorem (Alergeny: 7, 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

menu diety glikemicznej

Dieta oparta o produkty z niskim lub średnim indeksie glikemicznym (w  naszym przypadku do 50).

21.03
sob
22.03
nie
23.03
pon
24.03
wto
25.03
śro
26.03
czw
27.03
pią

Śniadanie

Gryczanka z sosem jagodowym (Alergeny:7)

II Śniadanie

Koktajl z masłem orzechowym (Alergeny: 5, 7)

Obiad

Świderki pełnoziarniste z kotlecikiem cielęcym w sosie pomidorowym z brokułami (Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Sałatka owocowa

Kolacja

Warzywa z serem typu włoskiego (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Plasterki kurczaka z masełkiem, plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Pasta paprykowa z oliwkami z na bazie czarnej soczeiwcy, plastry pomidora na rukoli

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie chrzanowym z pure ze słodkiego ziemniaka oraz surówką z kiszonej kapusty (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Jogurt chia z sosem rabarbarowym (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z cukinia, gruszką , ricottą i granatem (Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki pełnoziarniste z jogurtem oraz pieczonym jabłkiem z malinami (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z kalafiora prażonymi ziarnami słonecznika oraz szczypiorkiem (Alergeny: 7)

Obiad

Kolorowe leczo z filetem z kurczaka oraz ryżem dzikim.

Podwieczorek

Gryczane brownie ze śliwką suszoną (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, mozzarellą, oliwkami, pomidorem praz roszponką (Alergeny: 1, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy ( ryż brązowy) z sosem orzechowym oraz jagodami (Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta warzywna z kminem rzymskim z plastrami ogórka, roszponką oraz pieczywem (Alergeny: 1)

Obiad

Palki z kurczaka na kapuście kiszonej z pure z batata z koperkiem

Podwieczorek

Ciasto cukiniowe (Alergeny: 1, 3)

Kolacja

Śródziemnomorska sałatka z czarnym ryżem (Alergeny: 7, 8)

Śniadanie

Jaja z sosem jogurtowym ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Shake czekoladowy z zielonym bananem, z orzechami ziemnymi i lnem mielonym(Alergeny: 5, 7).

Obiad

Indyk w pomidorowym sosie curry z ryżem czerwonym oraz surówką z czerwonej kapusty (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Krem cytrynowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z pieczoną pietruszką, kaszą pęczak, fetą i czarnymi oliwkami (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Naleśniki czekoladowe z waniliowym serkiem i sosem wiśniowym (Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Krem z cukinii z mozzarellą (Alergeny: 7)

Obiad

Chilli con carne z kaszą bulgur (Alergeny: 1)

Podwieczorek

Blok z suszoną śliwką ( Alergeny: 1, 7).

Kolacja

Sałatka z camembertem, suszonymi pomidorami i kaparami (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z czarnej soczewicy z batatem i suszonymi pomidorami z paseczkami papryki oraz pieczywem (Alergeny: 1)

II Śniadanie

Koktajl z truskawkami i jagodą (Alergeny: 7)

Obiad

Ryba po grecku z kaszą orkiszową (Alergeny: 1, 4)

Podwieczorek

Ryż zapiekany z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z kurczakiem, pieczoną pieczarką, cebulką oraz pomidorem ( Alergeny: 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

menu diety standard

Dieta Standard zawiera wszystkie zdrowe produkty dostępne na rynku. 

21.03
sob
22.03
nie
23.03
pon
24.03
wto
25.03
śro
26.03
czw
27.03
pią

Śniadanie

Jaglanka z sosem jagodowym (Alergeny: 7)

II Śniadanie

Koktajl z masłem orzechowym (Alergeny: 5, 7)

Obiad

Świderki pełnoziarniste z kotlecikiem cielęcym w sosie pomidorowym z brokułami (Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Sałatka owocowa

Kolacja

Warzywa z serem typu włoskiego (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Plasterki kurczaka z masełkiem, plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Pasta paprykowa z oliwkami z na bazie czarnej soczeiwcy, plastry pomidora na rukoli

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie chrzanowym z pure z ziemniaka oraz surówką z kiszonej kapusty (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Jogurt chia z sosem rabarbarowym (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z burakiem, gruszką, ricottą i granatem (Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem oraz pieczonym jabłkiem z malinami (Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Krem z kalafiora prażonymi ziarnami słonecznika oraz szczypiorkiem (Alergeny: 7)

Obiad

Dyniowe leczo z filetem z kurczaka oraz ryżem

Podwieczorek

Jaglane brownie z daktylami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, mozzarellą, oliwkami, pomidorem praz roszponką (Alergeny: 1, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy z sosem orzechowo – bananowym oraz jagodami (Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta warzywna z kminem rzymskim z plastrami ogórka, roszponką oraz pieczywem (Alergeny: 1, 9)

Obiad

Palki z kurczaka na kapuście kiszonej z pure z ziemniaka oraz selera z koperkiem (Alergen: 9)

Podwieczorek

Ciasto buraczane (Alergeny: 1, 3)

Kolacja

Śródziemnomorska sałatka z czarnym ryżem (Alergeny: 7, 8)

Śniadanie

Jaja z sosem jogurtowym ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Shake czekoladowy z orzechami ziemnymi i lnem mielonym(Alergeny: 5, 7)

Obiad

Indyk w pomidorowym sosie curry z ryżem Basmati oraz surówką z czerwonej kapusty

Podwieczorek

Krem cytrynowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z pieczoną marchewką, kaszą pęczak, fetą i czarnymi oliwkami (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Naleśniki czekoladowe z waniliowym serkiem i sosem wiśniowym (Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Krem z buraka ze śmietaną i mozzarellą (Alergeny: 7)

Obiad

Chilli con carne z kaszą bulgur (Alergeny: 1)

Podwieczorek

Kolacja

Sałatka z camembertem, suszonymi pomidorami i kaparami (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z czarnej soczewicy z burakiem oraz suszonymi pomidorami z paseczkami papryki oraz pieczywem (Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie z melona, mango i truskawek (Alergeny:)

Obiad

Ryba po grecku z kaszą orkiszową (Alergeny: 1, 4, 9)

Podwieczorek

Ryż zapiekany z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z kurczakiem, pieczoną pieczarką, cebulką oraz pomidorem ( Alergeny: 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

menu diety bez glutenu

Z diety zostały wyeliminowane wszelkie produkty, które mogą w swym składzie zawierać gluten i zostały zastąpione innymi naturalnymi  składnikami.

21.03
sob
22.03
nie
23.03
pon
24.03
wto
25.03
śro
26.03
czw
27.03
pią

Śniadanie

Jaglanka z sosem jagodowym (Alergeny: 7)

II Śniadanie

Koktajl z masłem orzechowym (Alergeny: 5, 7)

Obiad

Makaron bezglutenowy z kotlecikiem cielęcym w sosie pomidorowym z brokułami (Alergeny: 3, 7)

Podwieczorek

Sałatka owocowa

Kolacja

Warzywa z serem typu włoskiego (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Plasterki kurczaka z masełkiem, plastrami ogórka oraz pieczywem bezglutenowym (Alergeny: 7)

II Śniadanie

Pasta paprykowa z oliwkami z na bazie czarnej soczeiwcy, plastry pomidora na rukoli

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie chrzanowym z pure z ziemniaka oraz surówką z kiszonej kapusty (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Jogurt chia z sosem rabarbarowym (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z burakiem, gruszką, ricottą i granatem (Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki bezglutenowe z jogurtem oraz pieczonym jabłkiem z malinami (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z kalafiora prażonymi ziarnami słonecznika oraz szczypiorkiem (Alergeny: 7)

Obiad

Dyniowe leczo z filetem z kurczaka oraz ryżem

Podwieczorek

Jaglane brownie z daktylami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, mozzarellą, oliwkami, pomidorem praz roszponką (Alergeny: 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy z sosem orzechowo – bananowym oraz jagodami (Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta warzywna z kminem rzymskim z plastrami ogórka, roszponką oraz pieczywem bezglutenowym (Alergeny: 9)

Obiad

Palki z kurczaka na kapuście kiszonej z pure z ziemniaka oraz selera z koperkiem (Alergen: 9)

Podwieczorek

Ciasto buraczane (Alergeny: 3)

Kolacja

Śródziemnomorska sałatka z czarnym ryżem (Alergeny: 7, 8)

Śniadanie

Jaja z sosem jogurtowy ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem bezglutenowym (Alergeny: 3, 7)

II Śniadanie

Shake czekoladowy z orzechami ziemnymi i lnem mielonym(Alergeny: 5, 7)

Obiad

Indyk w pomidorowym sosie curry z ryżem Basmati oraz surówką z czerwonej kapusty

Podwieczorek

Krem cytrynowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z pieczoną marchewką, kaszą jaglaną, fetą i czarnymi oliwkami (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Naleśniki czekoladowe z waniliowym serkiem i sosem wiśniowym (Alergeny: 3, 7)

II Śniadanie

Krem z buraka ze śmietaną i mozzarellą (Alergeny: 7)

Obiad

Chilli con carne z kaszą gryczaną białą

Podwieczorek

Kolacja

Sałatka z camembertem, suszonymi pomidorami i kaparami (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z czarnej soczewicy z burakiem oraz suszonymi pomidorami z paseczkami papryki oraz pieczywem bezglutenowym (Alergeny: )

II Śniadanie

Smoothie z melona, mango i truskawek (Alergeny:)

Obiad

Ryba po grecku z kaszą jaglaną (Alergeny: 4, 9)

Podwieczorek

Ryż zapiekany z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z kurczakiem, pieczoną pieczarką, cebulką oraz pomidorem ( Alergeny: 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

menu diety bez ryb

Dieta dedykowana dla osób, które nie tolerują ryb w swym jadłospisie. 

21.03
sob
22.03
nie
23.03
pon
24.03
wto
25.03
śro
26.03
czw
27.03
pią

Śniadanie

Jaglanka z sosem jagodowym (Alergeny: 7)

II Śniadanie

Koktajl z masłem orzechowym (Alergeny: 5, 7)

Obiad

Świderki pełnoziarniste z kotlecikiem cielęcym w sosie pomidorowym z brokułami (Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Sałatka owocowa

Kolacja

Warzywa z serem typu włoskiego (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Plasterki kurczaka z masełkiem, plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Pasta paprykowa z oliwkami z na bazie czarnej soczeiwcy, plastry pomidora na rukoli

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie chrzanowym z pure z ziemniaka oraz surówką z kiszonej kapusty (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Jogurt chia z sosem rabarbarowym (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z burakiem, gruszką, ricottą i granatem (Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem oraz pieczonym jabłkiem z malinami (Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Krem z kalafiora prażonymi ziarnami słonecznika oraz szczypiorkiem (Alergeny: 7)

Obiad

Dyniowe leczo z filetem z kurczaka oraz ryżem

Podwieczorek

Jaglane brownie z daktylami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, mozzarellą, oliwkami, pomidorem praz roszponką (Alergeny: 1, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy z sosem orzechowo – bananowym oraz jagodami (Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta warzywna z kminem rzymskim z plastrami ogórka, roszponką oraz pieczywem (Alergeny: 1, 9)

Obiad

Palki z kurczaka na kapuście kiszonej z pure z ziemniaka oraz selera z koperkiem (Alergen: 9)

Podwieczorek

Ciasto buraczane (Alergeny: 1, 3)

Kolacja

Śródziemnomorska sałatka z czarnym ryżem (Alergeny: 7, 8)

Śniadanie

Jaja z sosem jogurtowym ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Shake czekoladowy z orzechami ziemnymi i lnem mielonym(Alergeny: 5, 7)

Obiad

Indyk w pomidorowym sosie curry z ryżem Basmati oraz surówką z czerwonej kapusty

Podwieczorek

Krem cytrynowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z pieczoną marchewką, kaszą pęczak, fetą i czarnymi oliwkami (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Naleśniki czekoladowe z waniliowym serkiem i sosem wiśniowym (Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Krem z buraka ze śmietaną i mozzarellą (Alergeny: 7)

Obiad

Chilli con carne z kaszą bulgur (Alergeny: 1)

Podwieczorek

Kolacja

Sałatka z camembertem, suszonymi pomidorami i kaparami (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z czarnej soczewicy z burakiem oraz suszonymi pomidorami z paseczkami papryki oraz pieczywem (Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie z melona, mango i truskawek (Alergeny:)

Obiad

Filet z indyka z warzywami oraz kaszą orkiszową (Alergeny: 1, 9)

Podwieczorek

Ryż zapiekany z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z kurczakiem, pieczoną pieczarką, cebulką oraz pomidorem ( Alergeny: 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal
 

menu diety bez nabiału

Dieta, z której wyeliminowaliśmy wszelkie produkty mleczne, które zostały zastąpione roślinnymi odpowiednikami. 

21.03
sob
22.03
nie
23.03
pon
24.03
wto
25.03
śro
26.03
czw
27.03
pią

Śniadanie

Jaglanka z sosem jagodowym (Alergeny: )

II Śniadanie

Koktajl z masłem orzechowym (Alergeny: 5,

Obiad

Świderki pełnoziarniste z kotlecikiem cielęcym w sosie pomidorowym z brokułami (Alergeny: 1, 6)

Podwieczorek

Sałatka owocowa

Kolacja

Warzywa z serem kozim

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Plasterki kurczaka z kozim twarożkiem, plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1)

II Śniadanie

Pasta paprykowa z oliwkami z na bazie czarnej soczeiwcy, plastry pomidora na rukoli

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie chrzanowym z pure z ziemniaka oraz surówką z kiszonej kapusty (Alergeny: 6)

Podwieczorek

Jogurt chia z sosem rabarbarowym (Alergeny: 6)

Kolacja

Sałatka z burakiem, gruszką, pieczoną ciecierzycą i granatem (Alergeny: 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem sojowym oraz pieczonym jabłkiem z malinami (Alergeny: 1, 6)

II Śniadanie

Krem z kalafiora prażonymi ziarnami słonecznika oraz szczypiorkiem (Alergeny: 6)

Obiad

Dyniowe leczo z filetem z kurczaka oraz ryżem

Podwieczorek

Jaglane brownie z daktylami (Alergeny: )

Kolacja

Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, mozzarellą wegańską, oliwkami, pomidorem praz roszponką (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy z sosem orzechowo – bananowym oraz jagodami (Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta warzywna z kminem rzymskim z plastrami ogórka, roszponką oraz pieczywem (Alergeny: 1, 9)

Obiad

Palki z kurczaka na kapuście kiszonej z pure z ziemniaka oraz selera z koperkiem (Alergen: 9)

Podwieczorek

Ciasto buraczane (Alergeny: 1, 3)

Kolacja

Śródziemnomorska sałatka z czarnym ryżem (Alergeny: 8)

Śniadanie

Jaja z sosem jogurtowy ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3, 6)

II Śniadanie

Shake czekoladowy z kokosem z orzechami ziemnymi i lnem mielonym (Alergeny: 5)

Obiad

Indyk w pomidorowym sosie curry z ryżem Basmati oraz surówką z czerwonej kapusty

Podwieczorek

Krem cytrynowy z malinami (Alergeny: 6)

Kolacja

Sałatka z pieczoną marchewką, kaszą pęczak, fetą kozią i czarnymi oliwkami (Alergeny: 1)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Naleśniki czekoladowe z waniliowym „serkiem” i sosem wiśniowym (Alergeny: 1, 3, 6)

II Śniadanie

Krem z buraka ze śmietaną sojową oraz serem żółtym kozim (Alergeny: 6)

Obiad

Chilli con carne z kaszą bulgur (Alergeny: 1)

Podwieczorek

Kolacja

Sałatka z serem pleśniowym kozim, suszonymi pomidorami i kaparami

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z czarnej soczewicy z burakiem oraz suszonymi pomidorami z paseczkami papryki oraz pieczywem (Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie z melona, mango i truskawek (Alergeny:)

Obiad

Ryba po grecku z kaszą orkiszową (Alergeny: 1, 4, 9)

Podwieczorek

Ryż zapiekany z malinami (Alergeny: )

Kolacja

Sałatka z kurczakiem, pieczoną pieczarką, cebulką oraz pomidorem ( Alergeny: 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal