Catering na Diecie :
Witaj, jak możemy pomóc?

menu

NASZYM PRIORYTETEM JEST ŚWIEŻOŚĆ I JAKOŚĆ.
NASZĄ MISJĄ - PROMOWANIE ZDROWEGO STYLU ŻYCIA.

Nasze zróżnicowane menu oparliśmy je na fundamencie dobrego smaku, jakości, wiedzy
i posiłków dla miłośników dobrej kuchni. Domowej, egzotycznej, polskiej, szybkiej i wykwintnej. Każdej.

Oferowane menu powstaje na bazie popularnych, skutecznych diet.

glikemiczna
wege
wege+ryby
standard
bez glutenu
bez ryb
bez nabiału

glikemiczna

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta oparta o produkty z niskim lub średnim indeksie glikemicznym (w  naszym przypadku do 50).

23.04
wto
24.04
śro
25.04
czw
26.04
pią
27.04
sob
29.04
pon

Śniadanie

Serek śmietankowy ze szczypiorkiem z plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z pietruszki i gruszki z orzeszkiem ziemnym (Alergeny: 5).

Obiad

Burger wołowy z jarmużem oraz jabłkiem z frytkami ze słodkiego oraz surówką z białej kapusty ( Alergeny: 3, 7).

Podwieczorek

Ciasto orkiszowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, pomidorem i oliwkami ( Alergeny: 1, 4).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jajecznica z cukinią i natką pietruszki oraz z pieczywem dla diabetyków ( Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – jagodowy z siemieniem lnianym ( Alergeny: 7).

Obiad

Gnocchi ze słodkiego ziemniaka z filetem z indyka w sosie paprykowym ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Batoniki orzechowe ze śliwką (Alergeny: 1, 5, 7, 8).

Kolacja

Sałatka z komosą, ciecierzycą oraz z serem feta ( Alergeny: 7).

Śniadanie

Budyń czekoladowy z kaszy gryczanej białej z sosem wiśniowym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Gofry owsiane z papryką, ziołowym serkiem i koperkowym ogórkiem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kasza bulgur z groszkiem cukrowym i kalafiorem oraz z pieczonym filetem kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Galaretka jogurtowa z chia i truskawkami ( Alergeny: 7).

Kolacja

Sałatka z pomidorem, skorzonerą, sadzonym jajem i dipem jogurtowym ( Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Hummus z plasterkami ogórka, kiełkami rzodkiewki, czarnymi oliwkami i pieczywem dla diabetyków ( Alergeny: 1, 11).

II Śniadanie

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z filetem z kurczaka (Alergeny: ).

Obiad

Morszczuk w sosie z porem i pieczarką oraz ryżem brązowym z koperkiem ( Alergeny: 4, 7).

Podwieczorek

Kisiel owocowy z jabłkiem.

Kolacja

Tarta wytrawna z brokułem oraz fetą ( Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z suszonymi pomidorami z paseczkami papryki, zielonymi kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl z borówką amerykańską oraz chia (Alergeny: 7).

Obiad

Warzywa prowansalskie z filetem z kurczaka oraz dzikim ryżem.

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z z brzoskwinią (Alergeny: 3, 6).

Kolacja

Sałatka z jabłkiem, orzechem włoskim i twarogiem z miodowym sosem (Alergeny: 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl z brzoskwinią, truskawką i kaszą gryczaną białą (Alergeny: 7).

Obiad

Tagine z kurczakiem i soczewicą (Alergeny: ).

Podwieczorek

Jabłka zapiekane pod kruszonką z jogurtem greckim ( Alergeny: 1, 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonym tuńczykiem w pieprzu cytrynowym (Alergeny: 4).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege

przykładowe menu na najbliższe dni

Wykluczyliśmy z diety część produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso oraz jego przetwory, zawiera jednak jajka oraz nabiał. 

23.04
wto
24.04
śro
25.04
czw
26.04
pią
27.04
sob
29.04
pon

Śniadanie

Serek śmietankowy ze szczypiorkiem z plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z dyni z orzeszkiem ziemnym ( Alergeny: 5).

Obiad

Burger z czarnej soczewicy z jarmużem oraz jabłkiem z frytkami warzywnymi oraz surówką z białej kapusty ( Alergeny: 3, 7, 9).

Podwieczorek

Ciasto orkiszowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka makaronowa z żółtym kozim serem, pomidorem i oliwkami ( Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jajecznica z cukinią i natką pietruszki oraz z pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – brzoskwiniowy z siemieniem lnianym ( Alergeny: 7).

Obiad

Gnocchi ze słodkiego ziemniaka z kotlecikiem z kalafiora w sosie paprykowym ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Batoniki orzechowe z żurawiną (Alergeny: 1, 5, 7, 8).

Kolacja

Sałatka z komosą, ciecierzycą oraz z serem feta ( Alergeny: 7).

Śniadanie

Budyń jaglany czekoladowy z sosem wiśniowym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Gofry owsiane z papryką, ziołowym serkiem i koperkowym ogórkiem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kasza bulgur z groszkiem cukrowym i kalafiorem oraz z pieczonym serem halloumi ( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Galaretka jogurtowa z chia i truskawkami (Agar) ( Alergeny: 7).

Kolacja

Sałatka z pomidorem, skorzonerą, sadzonym jajem i dipem jogurtowym ( Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Hummus buraczany z plasterkami ogórka, kiełkami rzodkiewki, czarnymi oliwkami i pieczywem ( Alergeny: 1, 11).

II Śniadanie

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z kawałeczkami pieczonego tofu ( Alergeny: 6).

Obiad

Burger z batata i fasoli w sosie z porem i pieczarką oraz ryżem basmati z koperkiem ( Alergeny: 1, 3, 4, 7).

Podwieczorek

Kisiel owocowy z jabłkiem.

Kolacja

Tarta wytrawna z brokułem oraz fetą ( Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z suszonymi pomidorami z paseczkami papryki, zielonymi kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl z borówką amerykańską oraz chia (Alergeny: 7).

Obiad

Warzywa prowansalskie z pieczonym halloumi oraz ryżem parabolicznym z dzikim (Alergeny: 7).

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z brzoskwinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z jabłkiem, orzechem włoskim i twarogiem z miodowym sosem (Alergeny: 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl z brzoskwinią, truskawką i kaszą jaglaną (Alergeny: 7).

Obiad

Tagine z ciecierzycą i soczewicą.

Podwieczorek

Jabłka zapiekane pod kruszonką z jogurtem greckim ( Alergeny: 1, 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonym tofu w pieprzu cytrynowym (Alergeny: 6).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege+ryby

przykładowe menu na najbliższe dni

Z tej diety wyeliminowaliśmy mięso.  Znajdują się w niej jaja oraz nabiał a także ryby.

23.04
wto
24.04
śro
25.04
czw
26.04
pią
27.04
sob
29.04
pon

Śniadanie

Serek śmietankowy ze szczypiorkiem z plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z dyni z orzeszkiem ziemnym ( Alergeny: 5).

Obiad

Burger z czarnej soczewicy z jarmużem oraz jabłkiem z frytkami warzywnymi oraz surówką z białej kapusty ( Alergeny: 3, 7, 9).

Podwieczorek

Ciasto orkiszowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, pomidorem i oliwkami ( Alergeny: 1, 4).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jajecznica z cukinią i natką pietruszki oraz z pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – brzoskwiniowy z siemieniem lnianym ( Alergeny: 7).

Obiad

Gnocchi ze słodkiego ziemniaka z kotlecikiem z kalafiora w sosie paprykowym ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Batoniki orzechowe z żurawiną (Alergeny: 1, 5, 7, 8).

Kolacja

Sałatka z komosą, ciecierzycą oraz z serem feta ( Alergeny: 7).

Śniadanie

Budyń jaglany czekoladowy z sosem wiśniowym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Gofry owsiane z papryką, ziołowym serkiem i koperkowym ogórkiem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kasza bulgur z groszkiem cukrowym i kalafiorem oraz z pieczonym serem halloumi ( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Galaretka jogurtowa z chia i truskawkami (Agar) ( Alergeny: 7).

Kolacja

Sałatka z pomidorem, skorzonerą, sadzonym jajem i dipem jogurtowym ( Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Hummus buraczany z plasterkami ogórka, kiełkami rzodkiewki, czarnymi oliwkami i pieczywem ( Alergeny: 1, 11).

II Śniadanie

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z kawałeczkami pieczonego tofu ( Alergeny: 6).

Obiad

Morszczuk w sosie z porem i pieczarką oraz ryżem Basmati z koperkiem ( Alergeny: 4, 7).

Podwieczorek

Kisiel owocowy z jabłkiem.

Kolacja

Tarta wytrawna z brokułem oraz fetą ( Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z suszonymi pomidorami z paseczkami papryki, zielonymi kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl z borówką amerykańską oraz chia (Alergeny: 7).

Obiad

Warzywa prowansalskie z pieczonym halloumi oraz ryżem parabolicznym z dzikim (Alergeny: 7).

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z brzoskwinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z jabłkiem, orzechem włoskim i twarogiem z miodowym sosem (Alergeny: 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl z brzoskwinią, truskawką i kaszą jaglaną (Alergeny: 7).

Obiad

Tagine z ciecierzycą i soczewicą.

Podwieczorek

Jabłka zapiekane pod kruszonką z jogurtem greckim ( Alergeny: 1, 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonym tuńczykiem w pieprzu cytrynowym (Alergeny: 4).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

standard

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta Standard zawiera wszystkie zdrowe produkty dostępne na rynku. 

23.04
wto
24.04
śro
25.04
czw
26.04
pią
27.04
sob
29.04
pon

Śniadanie

Serek śmietankowy ze szczypiorkiem z plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z dyni z orzeszkiem ziemnym ( Alergeny: 5).

Obiad

Burger wołowy z jarmużem oraz jabłkiem z frytkami warzywnymi oraz surówką z białej kapusty ( Alergeny: 3, 7, 9).

Podwieczorek

Ciasto orkiszowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, pomidorem i oliwkami ( Alergeny: 1, 4).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jajecznica z cukinią i natką pietruszki oraz z pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – brzoskwiniowy z siemieniem lnianym ( Alergeny: 7).

Obiad

Gnocchi ze słodkiego ziemniaka z filetem z indyka w sosie paprykowym ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Batoniki orzechowe z żurawiną (Alergeny: 1, 5, 7, 8).

Kolacja

Sałatka z komosą, ciecierzycą oraz z serem feta ( Alergeny: 7).

Śniadanie

Budyń jaglany czekoladowy z sosem wiśniowym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Gofry owsiane z papryką, ziołowym serkiem i koperkowym ogórkiem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kasza bulgur z groszkiem cukrowym i kalafiorem oraz z pieczonym filetem kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Galaretka jogurtowa z chia i truskawkami ( Alergeny: 7).

Kolacja

Sałatka z pomidorem, skorzonerą, sadzonym jajem i dipem jogurtowym ( Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Hummus buraczany z plasterkami ogórka, kiełkami rzodkiewki, czarnymi oliwkami i pieczywem ( Alergeny: 1, 11).

II Śniadanie

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z filetem z kurczaka (Alergeny: 9).

Obiad

Morszczuk w sosie z porem i pieczarką oraz ryżem Basmati z koperkiem ( Alergeny: 4, 7).

Podwieczorek

Kisiel owocowy z jabłkiem.

Kolacja

Tarta wytrawna z brokułem oraz fetą ( Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z suszonymi pomidorami z paseczkami papryki, zielonymi kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl z borówką amerykańską oraz chia (Alergeny: 7).

Obiad

Warzywa prowansalskie z filetem z kurczaka oraz ryżem parabolicznym z dzikim.

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z brzoskwinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z jabłkiem, orzechem włoskim i twarogiem z miodowym sosem (Alergeny: 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl z brzoskwinią, truskawką i kaszą jaglaną (Alergeny: 7).

Obiad

Tagine z kurczakiem i soczewicą (Alergeny: ).

Podwieczorek

Jabłka zapiekane pod kruszonką z jogurtem greckim ( Alergeny: 1, 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonym tuńczykiem w pieprzu cytrynowym (Alergeny: 4).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez glutenu

przykładowe menu na najbliższe dni

Z diety zostały wyeliminowane wszelkie produkty, które mogą w swym składzie zawierać gluten i zostały zastąpione innymi naturalnymi  składnikami.

23.04
wto
24.04
śro
25.04
czw
26.04
pią
27.04
sob
29.04
pon

Śniadanie

Serek śmietankowy ze szczypiorkiem z plastrami ogórka oraz pieczywem bezglutenowym (Alergeny:7).

II Śniadanie

Krem z dyni z orzeszkiem ziemnym ( Alergeny: 5).

Obiad

Burger wołowy z jarmużem oraz jabłkiem z frytkami warzywnymi oraz surówką z białej kapusty ( Alergeny: 3, 7, 9).

Podwieczorek

Ciasto orkiszowe z rabarbarem ( Alergeny: 3, 7).

Kolacja

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, pomidorem i oliwkami ( Alergeny: 4)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jajecznica z cukinią i natką pietruszki oraz z pieczywem bezglutenowym ( Alergeny: 3).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – brzoskwiniowy z siemieniem lnianym ( Alergeny: 7).

Obiad

Pure ze słodkiego ziemniaka z filetem z indyka w sosie paprykowym.

Podwieczorek

Batoniki orzechowe z żurawiną (Alergeny: 5, 7, 8).

Kolacja

Sałatka z komosą, ciecierzycą oraz z serem feta ( Alergeny: 7).

Śniadanie

Budyń jaglany czekoladowy z sosem wiśniowym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Gofry gryczane z papryką, ziołowym serkiem i koperkowym ogórkiem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Ryż czarny z groszkiem cukrowym i kalafiorem oraz z pieczonym filetem kurczaka.

Podwieczorek

Galaretka jogurtowa z chia i truskawkami ( Alergeny: 7).

Kolacja

Sałatka z pomidorem, skorzonerą, sadzonym jajem i dipem jogurtowym ( Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Hummus buraczany z plasterkami ogórka, kiełkami rzodkiewki, czarnymi oliwkami i pieczywem ( Alergeny: 11).

II Śniadanie

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z filetem z kurczaka (Alergeny: 9).

Obiad

Morszczuk w sosie z porem i pieczarką oraz ryżem Basmati z koperkiem ( Alergeny: 4, 7).

Podwieczorek

Kisiel owocowy z jabłkiem.

Kolacja

Tarta wytrawna z brokułem oraz fetą ( Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z suszonymi pomidorami z paseczkami papryki, zielonymi kiełkami oraz pieczywem bezglutenowym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Koktajl z borówką amerykańską oraz chia (Alergeny: 7).

Obiad

Warzywa prowansalskie z filetem z kurczaka oraz ryżem parabolicznym z dzikim.

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z z brzoskwinią (Alergeny: 3, 6).

Kolacja

Sałatka z jabłkiem, orzechem włoskim i twarogiem z miodowym sosem (Alergeny: 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem bezglutenowym (Alergeny: 3).

II Śniadanie

Koktajl z brzoskwinią, truskawką i kaszą jaglaną (Alergeny: 7).

Obiad

Tagine z kurczakiem i soczewicą (Alergeny: ).

Podwieczorek

Jabłka zapiekane pod gryczaną kruszonką z jogurtem greckim ( Alergeny: 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonym tuńczykiem w pieprzu cytrynowym (Alergeny: 4).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez ryb

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta dedykowana dla osób, które nie tolerują ryb w swym jadłospisie. 

23.04
wto
24.04
śro
25.04
czw
26.04
pią
27.04
sob
29.04
pon

Śniadanie

Serek śmietankowy ze szczypiorkiem z plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z dyni z orzeszkiem ziemnym ( Alergeny: 5).

Obiad

Burger wołowy z jarmużem oraz jabłkiem z frytkami warzywnymi oraz surówką z białej kapusty ( Alergeny: 3, 7, 9).

Podwieczorek

Ciasto orkiszowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka makaronowa z żółtym kozim serem, pomidorem i oliwkami ( Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jajecznica z cukinią i natką pietruszki oraz z pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – brzoskwiniowy z siemieniem lnianym ( Alergeny: 7).

Obiad

Gnocchi ze słodkiego ziemniaka z filetem z indyka w sosie paprykowym ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Batoniki orzechowe z żurawiną (Alergeny: 1, 5, 7, 8).

Kolacja

Sałatka z komosą, ciecierzycą oraz z serem feta ( Alergeny: 7).

Śniadanie

Budyń jaglany czekoladowy z sosem wiśniowym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Gofry owsiane z papryką, ziołowym serkiem i koperkowym ogórkiem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kasza bulgur z groszkiem cukrowym i kalafiorem oraz z pieczonym filetem kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Galaretka jogurtowa z chia i truskawkami ( Alergeny: 7).

Kolacja

Sałatka z pomidorem, skorzonerą, sadzonym jajem i dipem jogurtowym ( Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Hummus buraczany z plasterkami ogórka, kiełkami rzodkiewki, czarnymi oliwkami i pieczywem ( Alergeny: 1, 11).

II Śniadanie

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z filetem z kurczaka (Alergeny: 9).

Obiad

Filet z kurczaka w sosie z porem i pieczarką oraz ryżem basmati z koperkiem ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Kisiel owocowy z jabłkiem.

Kolacja

Tarta wytrawna z brokułem oraz fetą ( Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z suszonymi pomidorami z paseczkami papryki, zielonymi kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl z borówką amerykańską oraz chia (Alergeny: 7).

Obiad

Warzywa prowansalskie z filetem z kurczaka oraz ryżem parabolicznym z dzikim.

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z brzoskwinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z jabłkiem, orzechem włoskim i twarogiem z miodowym sosem (Alergeny: 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl z brzoskwinią, truskawką i kaszą jaglaną (Alergeny: 7).

Obiad

Tagine z kurczakiem i soczewicą (Alergeny: ).

Podwieczorek

Jabłka zapiekane pod kruszonką z jogurtem greckim ( Alergeny: 1, 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonym kurczakiem w pieprzu cytrynowym (Alergeny: ).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal
 

bez nabiału

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta, z której wyeliminowaliśmy wszelkie produkty mleczne, które zostały zastąpione roślinnymi odpowiednikami. 

23.04
wto
24.04
śro
25.04
czw
26.04
pią
27.04
sob
29.04
pon

Śniadanie

Twarożek kozi ze szczypiorkiem z plastrami ogórka oraz pieczywem (Alergeny:1).

II Śniadanie

Krem z dyni z orzeszkiem ziemnym ( Alergeny: 6).

Obiad

Burger wołowy z jarmużem oraz jabłkiem z frytkami ze słodkiego oraz surówką z białej kapusty (Alergeny: 3, 9).

Podwieczorek

Ciasto orkiszowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 6).

Kolacja

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, pomidorem i oliwkami ( Alergeny: 1, 4).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jajecznica z cukinią i natką pietruszki oraz z pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – brzoskwiniowy z siemieniem lnianym ( Alergeny: 6).

Obiad

Gnocchi ze słodkiego ziemniaka z filetem z indyka w sosie paprykowym ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Batoniki orzechowe z żurawiną (Alergeny: 1, 5, 7, 8).

Kolacja

Sałatka z komosą, ciecierzycą oraz z tofu ( Alergeny: 6).

Śniadanie

Budyń jaglany czekoladowy z sosem wiśniowym (Alergeny: 6).

II Śniadanie

Gofry owsiane z papryką,ziołowym „serkiem” i koperkowym ogórkiem ( Alergeny: 1, 3, 6).

Obiad

Kasza bulgur z groszkiem cukrowym i kalafiorem oraz z pieczonym filetem kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Galaretka jogurtowa z chia i truskawkami ( Alergeny: 6).

Kolacja

Sałatka z pomidorem, skorzonerą, sadzonym jajem i dipem jogurtowym ( Alergeny: 3, 6).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Hummus buraczany z plasterkami ogórka, kiełkami rzodkiewki, czarnymi oliwkami i pieczywem ( Alergeny: 1, 11).

II Śniadanie

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z filetem z kurczaka (Alergeny: 9).

Obiad

Morszczuk w sosie z porem i pieczarką oraz ryżem basmati z koperkiem ( Alergeny: 4, 6).

Podwieczorek

Kisiel owocowy z jabłkiem.

Kolacja

Tarta wytrawna z brokułem oraz serem kozim ( Alergeny: 1, 3, 6).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z suszonymi pomidorami z paseczkami papryki, zielonymi kiełkami oraz pieczywem ( Alergeny: 1).

II Śniadanie

Koktajl z borówką amerykańską oraz chia (Alergeny: 6).

Obiad

Warzywa prowansalskie z filetem z kurczaka oraz ryżem parabolicznym z dzikim.

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z z brzoskwinią (Alergeny: 3, 6).

Kolacja

Sałatka z jabłkiem, orzechem włoskim i twarogiem kozim z miodowym sosem (Alergeny: 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem z plastrami pomidora oraz pieczywem (Alergeny: 1, 3).

II Śniadanie

Koktajl z brzoskwinią, truskawką i kaszą jaglaną.

Obiad

Tagine z kurczakiem i soczewicą (Alergeny: ).

Podwieczorek

Jabłka zapiekane pod kruszonką z jogurtem sojowym ( Alergeny: 1, 6).

Kolacja

Sałatka z pieczonym tuńczykiem w pieprzu cytrynowym (Alergeny: 4).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal