Catering na Diecie :
Witaj, jak możemy pomóc?


MENU

Naszym priorytetem jest świeżość i jakość. Naszą misją - promowanie zdrowego stylu życia.

wege
wege+ryby
glikemiczna
standard
bez glutenu
bez ryb
bez nabiału

menu diety wege

Wykluczyliśmy z diety część produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso oraz jego przetwory, zawiera jednak jajka oraz nabiał. 

26.06
śro
27.06
czw
28.06
pią
29.06
sob
30.06
nie
01.07
pon
02.07
wto

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami z jogurtem oraz nektaryną ( Alergeny: 1, 7, 8, 11)

II Śniadanie

Gofry owsiane z bazylią z serkiem śmietankowym z ziołami i pomidorkami koktajlowymi ( Alergeny: 1, 3, 7)

Obiad

Szaszłyki z oscypka z pure koperkowym i czerwoną kapustą ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8)

Kolacja

Burgery z tofu i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 7)

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pieczonego buraka z kotlecikiem z batata oraz parmezanem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 1, 3, 7, 8)

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem ( Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3)

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku z ryżem parabolicznym ( Alergeny: 4, 7)

Podwieczorek

Fit blok czekoladowy ( Alergeny: 1,7, 8 ).

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7)

Obiad

Grillowany oscypek, pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 7,8 )

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Zapiekane warzywa z młodymi, pieczonymi ziemniaczkami oraz żółtą fasolką szparagową

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwinią oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 7)

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i ryżem Basmati ( Alergeny: )

Obiad

Penne pełnoziarniste , kotleciki mielone z kalafiora ze szparagami( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny:1, 7).

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, serem bałkańskim i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pomidorowa pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem, zielonym ogórkiem oraz pieczywem ( Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie banan/jagoda/ananas ( Alergeny: 1)

Obiad

Chili z soczewicą i selerem naciowym oraz ryż paraboliczny z dzikim.

Podwieczorek

Karmelowy deser z porzeczką i amarantusem ( Alergeny: 7)

Kolacja

Jaja sadzone na sałacie z plastrami pomidora ze szczypiorkiem pieczywo Alergeny: 1, 3)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

menu diety wege+ryby

Z tej diety wyeliminowaliśmy mięso.  Znajdują się w niej jaja oraz nabiał a także ryby.

26.06
śro
27.06
czw
28.06
pią
29.06
sob
30.06
nie
01.07
pon
02.07
wto

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami z jogurtem oraz nektaryną ( Alergeny: 1, 7, 8, 11)

II Śniadanie

Gofry owsiane z bazylią z serkiem śmietankowym z ziołami i pomidorkami koktajlowymi ( Alergeny: 1, 3, 7)

Obiad

Szaszłyki z oscypka z pure koperkowym i czerwoną kapustą ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8)

Kolacja

Burgery z łososia i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 4, 7)

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pieczonego buraka z kotlecikiem z batata oraz parmezanem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 1, 3, 7, 8)

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem i tuńczykiem ( Alergeny: 1, 4, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3)

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku z ryżem parabolicznym ( Alergeny: 4, 7)

Podwieczorek

Fit blok czekoladowy ( Alergeny: 1,7, 8 ).

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7)

Obiad

Grillowany oscypek, pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 7,8 )

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Zapiekane warzywa z młodymi, pieczonymi ziemniaczkami oraz żółtą fasolką szparagową

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwinią oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 7)

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i ryżem Basmati ( Alergeny: )

Obiad

Penne pełnoziarniste , kotleciki mielone z kalafiora ze szparagami( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny:1, 7).

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, serem bałkańskim i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pomidorowa pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem, zielonym ogórkiem oraz pieczywem ( Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie banan/jagoda/ananas ( Alergeny: 1)

Obiad

Chili z soczewicą i selerem naciowym oraz ryż paraboliczny z dzikim.

Podwieczorek

Karmelowy deser z porzeczką i amarantusem ( Alergeny: 7)

Kolacja

Jaja sadzone na sałacie z plastrami pomidora ze szczypiorkiem pieczywo Alergeny: 1, 3)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

menu diety glikemicznej

Dieta oparta o produkty z niskim lub średnim indeksie glikemicznym (w  naszym przypadku do 50).

26.06
śro
27.06
czw
28.06
pią
29.06
sob
30.06
nie
01.07
pon
02.07
wto

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami, jogurtem oraz nektaryną:) ( Alergeny: 1, 7, 8)

II Śniadanie

Gofry owsiane z bazylią z serkiem śmietankowym z ziołami i pomidorkami koktajlowymi ( Alergeny: 1, 3, 7)

Obiad

Pieczone pałki w rozmarynie z pure z batata koperkowym i surówka z czerwonej kapusty ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8)

Kolacja

Burgery z łososia i komosy z ogórkiem z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 4, 7)

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z brzoskwinią i truskawką

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pomidorowym z cukinią z filetem z kurczaka oraz parmezanem ( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z batatem ( Alergeny: 1, 3, 7, 8)

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem i tuńczykiem ( Alergeny: 1, 4, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3)

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku w ryżem dzikim ( Alergeny: 4, 7)

Podwieczorek

Batoniki orzechowe z płatkami owsianymi ( Alergeny: 1, 5, 8).

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z boczkiem z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7)

Obiad

Kotleciki cielęce z pieczarkami , pieczone bataty oraz ogórek kiszony ( Alergeny: 1, 3)

Podwieczorek

Malinowy budyń

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Polędwiczka wieprzowa z serem pleśniowym z pieczonym batatem oraz z żółtą fasolką szparagową ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz suszoną śliwką, brzoskwiniami oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 7)

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i ryżem Basmati ( Alergeny: )

Obiad

Penne pełnoziarniste z filetem z kurczaka i szparagami( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Biały blok z suszoną sliwką ( Alergeny: 1, 7)

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, czerwonej cebulki, serem bałkańskim i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pomidorowa pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem, zielonym ogórkiem oraz pieczywem ( Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie gruszka/jagoda/brzoskwinia ( Alergeny: 1)

Obiad

Chili z indykiem i selerem naciowym oraz ryż dziki

Podwieczorek

Karmelowy deser z porzeczką i amarantusem ( Alergeny: 7)

Kolacja

Jaja sadzone na sałacie z plastrami pomidora ze szczypiorkiem pieczywo Alergeny: 1, 3)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

menu diety standard

Dieta Standard zawiera wszystkie zdrowe produkty dostępne na rynku. 

26.06
śro
27.06
czw
28.06
pią
29.06
sob
30.06
nie
01.07
pon
02.07
wto

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami z jogurtem oraz nektaryną ( Alergeny: 1, 7, 8, 11)

II Śniadanie

Gofry owsiane z bazylią z serkiem śmietankowym z ziołami i pomidorkami koktajlowymi ( Alergeny: 1, 3, 7)

Obiad

Pieczone pałki w rozmarynie z pure koperkowym i czerwoną kapustą ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8)

Kolacja

Burgery z łososia i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 4, 7)

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pieczonego buraka z filetem z kurczaka oraz parmezanem ( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 1, 3, 7, 8)

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem i tuńczykiem ( Alergeny: 1, 4, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3)

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku z ryżem parabolicznym ( Alergeny: 4, 7)

Podwieczorek

Fit blok czekoladowy ( Alergeny: 1,7, 8 ).

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z boczkiem z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7)

Obiad

Kotleciki cielęce z pieczarkami , pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 1, 3)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 7,8 )

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Polędwiczka wieprzowa z serem pleśniowym z młodymi pieczonymi ziemniaczkami oraz z żółtą fasolką szparagową ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwinią oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 7)

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i ryżem Basmati ( Alergeny: )

Obiad

Penne pełnoziarniste z filetem z kurczaka i szparagami( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny:1, 7).

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, serem bałkańskim i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pomidorowa pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem, zielonym ogórkiem oraz pieczywem ( Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie banan/jagoda/ananas ( Alergeny: 1)

Obiad

Chili z indykiem i selerem naciowym oraz ryż paraboliczny z dzikim.

Podwieczorek

Karmelowy deser z porzeczką i amarantusem ( Alergeny: 7)

Kolacja

Jaja sadzone na sałacie z plastrami pomidora ze szczypiorkiem pieczywo Alergeny: 1, 3)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

menu diety bez glutenu

Z diety zostały wyeliminowane wszelkie produkty, które mogą w swym składzie zawierać gluten i zostały zastąpione innymi naturalnymi  składnikami.

26.06
śro
27.06
czw
28.06
pią
29.06
sob
30.06
nie
01.07
pon
02.07
wto

Śniadanie

Płatki gryczane z bakaliami, jogurtem oraz nektaryną:) ( Alergeny: 1, 7, 8, 11)

II Śniadanie

Gofry bezglutenowe z bazylią, z serkiem śmietankowym z bazylią i pomidorkami koktajlowymi (Alergeny: 3, 7)

Obiad

Pieczone pałki w rozmarynie z pure koperkowym i czerwoną kapustą ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8)

Kolacja

Burgery z łososia i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 4, 7)

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 7)

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango

Obiad

Makaron bezglutenowy w sosie z pieczonego buraka z filetem z kurczaka oraz parmezanem ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 3, 7, 8)

Kolacja

Naleśniki ryżowe ze szpinakiem i tuńczykiem ( Alergeny: 4, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3)

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku z ryżem parabolicznym ( Alergeny: 4, 7)

Podwieczorek

Fit blok czekoladowy ( Alergeny: 7, 8 ).

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z boczkiem z plasterki pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem bezglutenowym ( Alergeny: 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7)

Obiad

Kotleciki cielęce z pieczarkami , pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 3)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 7,8 )

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 7)

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Polędwiczka wieprzowa z serem pleśniowym z młodymi pieczonymi ziemniaczkami oraz z żółtą fasolką szparagową ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem bezglutenowym ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki gryczane z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwiniami oraz malinami ( Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i ryżem Basmati ( Alergeny: )

Obiad

Penne bezglutenowe z filetem z kurczaka i szparagami ( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny: 7).

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, serem bałkańskim i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pomidorowa pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem, kiszonym ogórkiem oraz pieczywem

II Śniadanie

Smoothie banan/jagoda/ananas

Obiad

Chili z indykiem i selerem naciowym oraz ryż paraboliczny z dzikim.

Podwieczorek

Karmelowy deser z porzeczką i amarantusem ( Alergeny: 7)

Kolacja

Jaja sadzone na sałacie z plastrami pomidora ze szczypiorkiem pieczywo Alergeny: 3)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

menu diety bez ryb

Dieta dedykowana dla osób, które nie tolerują ryb w swym jadłospisie. 

26.06
śro
27.06
czw
28.06
pią
29.06
sob
30.06
nie
01.07
pon
02.07
wto

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami z jogurtem oraz nektaryną ( Alergeny: 1, 7, 8, 11)

II Śniadanie

Gofry owsiane z bazylią z serkiem śmietankowym z ziołami i pomidorkami koktajlowymi ( Alergeny: 1, 3, 7)

Obiad

Pieczone pałki w rozmarynie z pure koperkowym i czerwoną kapustą ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8)

Kolacja

Burgery z tofu i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 7)

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pieczonego buraka z filetem z kurczaka oraz parmezanem ( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 1, 3, 7, 8)

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem ( Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3)

Obiad

Polędwiczka z indyka w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku w ryżem brązowym ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Fit blok czekoladowy ( Alergeny: 1,7, 8 ).

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z boczkiem z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7)

Obiad

Kotleciki cielęce z pieczarkami , pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 1, 3)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 7,8 )

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Polędwiczka wieprzowa z serem pleśniowym z młodymi pieczonymi ziemniaczkami oraz z żółtą fasolką szparagową ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwinią oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 7)

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i ryżem Basmati ( Alergeny: )

Obiad

Penne pełnoziarniste z filetem z kurczaka i szparagami( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny:1, 7).

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, serem bałkańskim i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pomidorowa pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem, zielonym ogórkiem oraz pieczywem ( Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie banan/jagoda/ananas ( Alergeny: 1)

Obiad

Chili z indykiem i selerem naciowym oraz ryż paraboliczny z dzikim.

Podwieczorek

Karmelowy deser z porzeczką i amarantusem ( Alergeny: 7)

Kolacja

Jaja sadzone na sałacie z plastrami pomidora ze szczypiorkiem pieczywo Alergeny: 1, 3)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal
 

menu diety bez nabiału

Dieta, z której wyeliminowaliśmy wszelkie produkty mleczne, które zostały zastąpione roślinnymi odpowiednikami. 

26.06
śro
27.06
czw
28.06
pią
29.06
sob
30.06
nie
01.07
pon
02.07
wto

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami, jogurtem sojowym oraz nektaryną:) ( Alergeny: 1, 6, 8, 11)

II Śniadanie

Gofry z bazylią z pastą z białej fasolki z ziołami i pomidorkami koktajlowymi ( Alergeny: 1, 3)

Obiad

Gofry z bazylią z pastą z białej fasolki z ziołami i pomidorkami koktajlowymi ( Alergeny: 1, 3) .

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8)

Kolacja

Burgery z łososia i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem sojowym ( Alergeny: 3, 4, 6)

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1,)

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pieczonego buraka z filetem z kurczaka ( Alergeny: 1)

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 1, 3, 8)

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem i tuńczykiem ( Alergeny: 1, 4, 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3)

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku z ryżem brązowym ( Alergeny: 4, 6)

Podwieczorek

Batoniki orzechowe z płatkami owsianymi ( Alergeny: 1, 5, 8).

Kolacja

Sałatka z pomidorem z pastą z cieciorki z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 6, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z boczkiem z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z kurczakiem pieczonym

Obiad

Kotleciki cielęce z pieczarkami , pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 1, 3)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 6, 8 )

Kolacja

Sałatka z serem kozim z żurawiną

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z soczewicy z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 6)

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Polędwiczka wieprzowa z serem pleśniowym kozim z pieczonymi, młodymi ziemniaczkami oraz z żółtą fasolką szparagową

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 8)

Kolacja

Caprese z kurczakiem, pieczywo ( Alergeny: 1)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwinią oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 6)

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i ryżem Basmati ( Alergeny: )

Obiad

Penne pełnoziarniste z filetem z kurczaka i szparagami ( Alergeny: 1, 6)

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny: 1).

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, kosteczkami tofu i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pomidorowa pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem, zielonym ogórkiem oraz pieczywem ( Alergeny: 1)

II Śniadanie

Smoothie banan/jagoda/ananas ( Alergeny: 1)

Obiad

Chili z indykiem i selerem naciowym oraz ryż paraboliczny z dzikim.

Podwieczorek

Karmelowy deser z pożeczką i amarantusem ( Alergeny: 6)

Kolacja

Jaja sadzone na sałacie z plastrami pomidora ze szczypiorkiem pieczywo Alergeny: 1, 3)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal