Catering na Diecie :
Witaj, jak możemy pomóc?

menu

NASZYM PRIORYTETEM JEST ŚWIEŻOŚĆ I JAKOŚĆ.
NASZĄ MISJĄ - PROMOWANIE ZDROWEGO STYLU ŻYCIA.

Nasze zróżnicowane menu oparliśmy je na fundamencie dobrego smaku, jakości, wiedzy
i posiłków dla miłośników dobrej kuchni. Domowej, egzotycznej, polskiej, szybkiej i wykwintnej. Każdej.

Oferowane menu powstaje na bazie popularnych, skutecznych diet.

glikemiczna
wege
wege+ryby
standard
bez glutenu
bez ryb
bez nabiału

glikemiczna

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta oparta o produkty z niskim lub średnim indeksie glikemicznym (w  naszym przypadku do 50).

17.02
nie
18.02
pon
19.02
wto
20.02
śro
21.02
czw
22.02
pią

Śniadanie

Serek z oregano z tapendą, plastrami pomidora ze szczypiorkiem oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl owsiany z borówką i jabłkiem (Alergeny: 1).

Obiad

Makaron z łososiem, papryką i cukinią (Alergeny: 1, 4, 7).

Podwieczorek

Ciasto piernikowe z brzoskwinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonymi batatami i pieczoną ciecierzycą oraz ziarnami granatu z winegretem tahini (Alergeny: 11).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Marcepanowa owsianka z borówką (Alergeny: 1, 7, 8).

II Śniadanie

Serek pomidorowy z czarnuszką, z plasterkami ogórka, roszponką oraz pieczywem ze słonecznikiem (Alergeny: 1, 7).

Obiad

Ryż dziki z sosem pomidorowym z bakłażanem oraz filet z piersi kurczaka (Alergeny: ).

Podwieczorek

Sezamowy blok z jagodami goji (Alergeny: 1, 7, 11).

Kolacja

Tarta śródziemnomorska (Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Twarożek z plasterkami pomidora, ze szczypiorkiem i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem kalafiorowy z tahiną i pestkami dyni (Alergeny: 7, 11).

Obiad

Frytki z batata z jagnięcym burgerem oraz białą kapusta (Alergeny: 1, 3, 9)

Podwieczorek

Sernik z musem truskawkowym (Alergeny: 3, 7).

Kolacja

Sałatka z perełkami mozzarelli (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z papryką marynowaną, z plastrami ogórka i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl kawowy z bananem (Alergeny: 5, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste z karczochami, bakłażanem i kurczakiem (Alergeny: 1).

Podwieczorek

Fit snickers (Alergeny: 5, 7).

Kolacja

Sałatka z sumem (Alergeny: 4, 10).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Owsianka z jeżynami i kokosem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z białych warzyw z pestkami dyni (Alergeny: 7, 9).

Obiad

Pałki z kurczaka w cytrynie z tymiankiem, pieczony batat oraz surówka z białej kapusty z koperkiem i marchewką (Alergeny:).

Podwieczorek

Pieczona kaszka manna orkiszowa z rabarbarem (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z topinamburem, cukinią pieczoną fetą i sosem z suszonymi pomidorami (Alergeny: 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z soczewicy z konserwowym ogórkiem i pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z płatkami owsianymi (Alergeny: 1, 7).

Obiad

Pieczony batat z rybnymi kotlecikami oraz kiszoną kapustą (Alergeny: 4).

Podwieczorek

Ciasto z czekoladowe z agrestem (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Tarta z brokułem i cukinią (Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege

przykładowe menu na najbliższe dni

Wykluczyliśmy z diety część produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso oraz jego przetwory, zawiera jednak jajka oraz nabiał. 

17.02
nie
18.02
pon
19.02
wto
20.02
śro
21.02
czw
22.02
pią

Śniadanie

Serek z oregano z tapendą, plastrami pomidora ze szczypiorkiem oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl owsiany z borówką i bananem (Alergeny 1).

Obiad

Makaron z ciecierzycą, papryką i cukinią (Alergeny: 1,7).

Podwieczorek

Ciasto piernikowe z brzoskwinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonymi kasztanami i pieczoną ciecierzycą oraz ziarnami granatu z winegretem tahini (Alergeny: 11.)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Marcepanowa owsianka z borówką (Alergeny: 1, 7, 8).

II Śniadanie

Serek pomidorowy z czarnuszką, z plasterkami ogórka, roszponką oraz pieczywem ze słonecznikiem (Alergeny: 1, 7).

Obiad

Ryż paraboliczny z sosem pomidorowym z bakłażanem oraz ciecierzycą (Alergeny: ).

Podwieczorek

Sezamowy blok z jagodami goji (Alergeny: 1, 7, 11).

Kolacja

Tarta śródziemnomorska (Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Twarożek z plasterkami pomidora, ze szczypiorkiem i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem kalafiorowy z tahiną i pestkami dyni (Alergeny: 7, 9, 11)

Obiad

Frytki warzywne z burgerem z batata oraz czerwony buraczek (Alergeny: 1, 3, 9)

Podwieczorek

Sernik z musem truskawkowym (Alergeny: 3, 7).

Kolacja

Sałatka z perełkami mozzarelli (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z papryką marynowaną, z plastrami ogórka i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl kawowy z bananem (Alergeny: 5, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste z karczochami, bakłażanem i kotlecikiem marchewkowym (Alergeny: 1, 3).

Podwieczorek

Fit snickers (Alergeny: 5, 7).

Kolacja

Sałatka z serem halloumi (Alergeny: 7, 10).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Owsianka z jeżynami i kokosem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z białych warzyw z pestkami dyni (Alergeny: 7, 9).

Obiad

Falafel, pieczone ziemniaczki oraz surówka z białej kapusty z koperkiem i marchewką (Alergeny: 3, ).

Podwieczorek

Pieczona kaszka manna z rabarbarem (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z ziemniaczkiem, burakiem, fetą i sosem z suszonymi pomidorami (Alergeny: 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z soczewicy z konserwowym ogórkiem i pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwinia i mango z płatkami owsianymi (Alergeny: 1, 7).

Obiad

Ziemniaczki pieczone z kotlecikami z groszku oraz z kiszoną kapustą (Alergeny: ).

Podwieczorek

Ciasto z czekoladowe z agrestem (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Tarta z brokułem i cukinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege+ryby

przykładowe menu na najbliższe dni

Z tej diety wyeliminowaliśmy mięso.  Znajdują się w niej jaja oraz nabiał a także ryby.

17.02
nie
18.02
pon
19.02
wto
20.02
śro
21.02
czw
22.02
pią

Śniadanie

Serek z oregano z tapendą, plastrami pomidora ze szczypiorkiem oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl owsiany z borówką i bananem (Alergeny 1).

Obiad

Makaron z łososiem, papryką i cukinią (Alergeny: 1, 4, 7).

Podwieczorek

Ciasto piernikowe z brzoskwinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonymi kasztanami i pieczoną ciecierzycą oraz ziarnami granatu z winegretem tahini (Alergeny: 11.)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Marcepanowa owsianka z borówką (Alergeny: 1, 7, 8).

II Śniadanie

Serek pomidorowy z czarnuszką, z plasterkami ogórka, roszponką oraz pieczywem ze słonecznikiem (Alergeny: 1, 7).

Obiad

Ryż paraboliczny z sosem pomidorowym z bakłażanem oraz ciecierzycą (Alergeny: ).

Podwieczorek

Sezamowy blok z jagodami goji (Alergeny: 1, 7, 11).

Kolacja

Tarta śródziemnomorska (Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Twarożek z plasterkami pomidora, ze szczypiorkiem i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem kalafiorowy z tahiną i pestkami dyni (Alergeny: 7, 9, 11)

Obiad

Frytki warzywne z burgerem z batata oraz czerwony buraczek (Alergeny: 1, 3, 9)

Podwieczorek

Sernik z musem truskawkowym (Alergeny: 3, 7).

Kolacja

Sałatka z perełkami mozzarelli (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z papryką marynowaną, z plastrami ogórka i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl kawowy z bananem (Alergeny: 5, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste z karczochami, bakłażanem i kotlecikiem marchewkowym (Alergeny: 1, 3).

Podwieczorek

Fit snickers (Alergeny: 5, 7).

Kolacja

Sałatka z sumem (Alergeny: 4, 10).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Owsianka z jeżynami i kokosem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z białych warzyw z pestkami dyni (Alergeny: 7, 9).

Obiad

Falafel, pieczone ziemniaczki oraz surówka z białej kapusty z koperkiem i marchewką (Alergeny: 3, ).

Podwieczorek

Pieczona kaszka manna z rabarbarem (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z ziemniaczkiem, burakiem, fetą i sosem z suszonymi pomidorami (Alergeny: 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z soczewicy z konserwowym ogórkiem i pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwinia i mango z płatkami owsianymi (Alergeny: 1, 7).

Obiad

Ziemniaczki pieczone z rybnymi kotlecikami oraz kiszoną kapustą (Alergeny: 4).

Podwieczorek

Ciasto z czekoladowe z agrestem (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Tarta z brokułem i cukinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

standard

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta Standard zawiera wszystkie zdrowe produkty dostępne na rynku. 

17.02
nie
18.02
pon
19.02
wto
20.02
śro
21.02
czw
22.02
pią

Śniadanie

Serek z oregano z tapendą, plastrami pomidora ze szczypiorkiem oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl owsiany z borówką i bananem (Alergeny 1).

Obiad

Makaron z łososiem, papryką i cukinią (Alergeny: 1, 4, 7).

Podwieczorek

Ciasto piernikowe z brzoskwinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonymi kasztanami i pieczoną ciecierzycą oraz ziarnami granatu z winegretem tahini (Alergeny: 11.)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Marcepanowa owsianka z borówką (Alergeny: 1, 7, 8).

II Śniadanie

Serek pomidorowy z czarnuszką, z plasterkami ogórka, roszponką oraz pieczywem ze słonecznikiem (Alergeny: 1, 7).

Obiad

Ryż paraboliczny z sosem pomidorowym z bakłażanem oraz filet z piersi kurczaka (Alergeny: ).

Podwieczorek

Sezamowy blok z jagodami goji (Alergeny: 1, 7, 11).

Kolacja

Tarta śródziemnomorska (Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Twarożek z plasterkami pomidora, ze szczypiorkiem i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem kalafiorowy z tahiną i pestkami dyni (Alergeny: 7, 9, 11)

Obiad

Frytki warzywne z jagnięcym burgerem oraz czerwony buraczek (Alergeny: 1, 3, 9)

Podwieczorek

Sernik z musem truskawkowym (Alergeny: 3, 7).

Kolacja

Sałatka z perełkami mozzarelli (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z papryką marynowaną, z plastrami ogórka i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl kawowy z bananem (Alergeny: 5, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste z karczochami, bakłażanem i kurczakiem (Alergeny: 1).

Podwieczorek

Fit snickers (Alergeny: 5, 7).

Kolacja

Sałatka z sumem (Alergeny: 4, 10).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Owsianka z jeżynami i kokosem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z białych warzyw z pestkami dyni (Alergeny: 7, 9).

Obiad

Pałki z kurczaka w cytrynie z tymiankiem, pieczone ziemniaczki oraz surówka z białej kapusty z koperkiem i marchewką (Alergeny: ).

Podwieczorek

Pieczona kaszka manna z rabarbarem (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z ziemniaczkiem, burakiem, fetą i sosem z suszonymi pomidorami (Alergeny: 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z soczewicy z konserwowym ogórkiem i pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwinia i mango z płatkami owsianymi (Alergeny: 1, 7).

Obiad

Ziemniaczki pieczone z rybnymi kotlecikami oraz kiszoną kapustą (Alergeny: 4).

Podwieczorek

Ciasto z czekoladowe z agrestem (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Tarta z brokułem i cukinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez glutenu

przykładowe menu na najbliższe dni

Z diety zostały wyeliminowane wszelkie produkty, które mogą w swym składzie zawierać gluten i zostały zastąpione innymi naturalnymi  składnikami.

17.02
nie
18.02
pon
19.02
wto
20.02
śro
21.02
czw
22.02
pią

Śniadanie

Serek z oregano z tapendą, plastrami pomidora ze szczypiorkiem oraz pieczywem (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Koktajl ryżowy z borówką i i bananem (Alergeny: ).

Obiad

Makaron bezglutenowy z łososiem, papryką i cukinią (Alergeny: 4, 7).

Podwieczorek

Ciasto piernikowe z brzoskwinią (Alergeny: 3, 6).

Kolacja

Sałatka z pieczonymi kasztanami i pieczoną ciecierzycą oraz ziarnami granatu z winegretem tahini (Alergeny: 11.)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Marcepanowa gryczanka z borówką (Alergeny: 7, 8).

II Śniadanie

Serek pomidorowy z czarnuszką, z plasterkami ogórka, roszponką oraz pieczywem bezglutenowym (Alergeny: 7).

Obiad

Ryż paraboliczny z sosem pomidorowym z bakłażanem oraz filet z piersi kurczaka (Alergeny: ).

Podwieczorek

Sezamowy blok z jagodami goji (Alergeny: 7, 11).

Kolacja

Tarta śródziemnomorska (Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Twarożek z plasterkami pomidora, ze szczypiorkiem i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Krem kalafiorowy z tahiną i pestkami dyni (Alergeny: 7, 9, 11)

Obiad

Frytki warzywne z jagnięcym burgerem oraz czerwony buraczek (Alergeny: 3, 9).

Podwieczorek

Sernik z musem truskawkowym (Alergeny: 3, 7).

Kolacja

Sałatka z perełkami mozzarelli (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z papryką marynowaną, z plastrami ogórka i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny:7).

II Śniadanie

Koktajl kawowy z batatem (Alergeny: 5, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste z karczochami, bakłażanem i kurczakiem (Alergeny:).

Podwieczorek

Fit snickers (Alergeny: 5, 7).

Kolacja

Sałatka z sumem (Alergeny: 4, 10).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Gryczanka z jeżynami i kokosem (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Krem z białych warzyw z pestkami dyni (Alergeny: 7, 9).

Obiad

Pałki z kurczaka w cytrynie z tymiankiem, pieczone ziemniaczki oraz surówka z białej kapusty z koperkiem i marchewką (Alergeny: ).

Podwieczorek

Pieczona kaszka kukurydziana z rabarbarem (Alergeny: 3, 7).

Kolacja

Sałatka z ziemniaczkiem, burakiem, fetą i sosem z suszonymi pomidorami (Alergeny: 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z soczewicy z konserwowym ogórkiem i pieczywem (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwinia i mango z płatkami gryczanymi(Alergeny: 7).

Obiad

Ziemniaczki pieczone z rybnymi kotlecikami oraz kiszoną kapustą (Alergeny: 4).

Podwieczorek

Ciasto z czekoladowe z agrestem (Alergeny: 3, 7).

Kolacja

Tarta z brokułem i cukinią (Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez ryb

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta dedykowana dla osób, które nie tolerują ryb w swym jadłospisie. 

17.02
nie
18.02
pon
19.02
wto
20.02
śro
21.02
czw
22.02
pią

Śniadanie

Serek z oregano z tapendą, plastrami pomidora ze szczypiorkiem oraz pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl owsiany z borówką i bananem (Alergeny 1).

Obiad

Makaron z indykiem , papryką i cukinią (Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Ciasto piernikowe z brzoskwinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z pieczonymi kasztanami i pieczoną ciecierzycą oraz ziarnami granatu z winegretem tahini (Alergeny: 11.)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Marcepanowa owsianka z borówką (Alergeny: 1, 7, 8).

II Śniadanie

Serek pomidorowy z czarnuszką, z plasterkami ogórka, roszponką oraz pieczywem ze słonecznikiem (Alergeny: 1, 7).

Obiad

Ryż paraboliczny z sosem pomidorowym z bakłażanem oraz filet z piersi kurczaka (Alergeny: ).

Podwieczorek

Sezamowy blok z jagodami goji (Alergeny: 1, 7, 11).

Kolacja

Tarta śródziemnomorska (Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Twarożek z plasterkami pomidora, ze szczypiorkiem i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem kalafiorowy z tahiną i pestkami dyni (Alergeny: 7, 9, 11)

Obiad

Frytki warzywne z jagnięcym burgerem oraz czerwony buraczek (Alergeny: 1, 3, 9)

Podwieczorek

Sernik z musem truskawkowym (Alergeny: 3, 7).

Kolacja

Sałatka z perełkami mozzarelli (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z papryką marynowaną, z plastrami ogórka i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl kawowy z bananem (Alergeny: 5, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste z karczochami, bakłażanem i kurczakiem (Alergeny: 1).

Podwieczorek

Fit snickers (Alergeny: 5, 7).

Kolacja

Sałatka z serem halloumi (Alergeny: 7, 10).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Owsianka z jeżynami i kokosem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z białych warzyw z pestkami dyni (Alergeny: 7, 9).

Obiad

Pałki z kurczaka w cytrynie z tymiankiem, pieczone ziemniaczki oraz surówka z białej kapusty z koperkiem i marchewką (Alergeny: ).

Podwieczorek

Pieczona kaszka manna z rabarbarem (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z ziemniaczkiem, burakiem, fetą i sosem z suszonymi pomidorami (Alergeny: 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z soczewicy z konserwowym ogórkiem i pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwinia i mango z płatkami owsianymi (Alergeny: 1, 7).

Obiad

Ziemniaczki pieczone z indyczymi kotlecikami oraz kiszoną kapustą (Alergeny: ).

Podwieczorek

Ciasto z czekoladowe z agrestem (Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Tarta z brokułem i cukinią (Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal
 

bez nabiału

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta, z której wyeliminowaliśmy wszelkie produkty mleczne, które zostały zastąpione roślinnymi odpowiednikami. 

17.02
nie
18.02
pon
19.02
wto
20.02
śro
21.02
czw
22.02
pią

Śniadanie

Serek z oregano z tapendą, plastrami pomidora ze szczypiorkiem oraz pieczywem (Alergeny: 1).

II Śniadanie

Koktajl owsiany z borówką i bananem (Alergeny 1).

Obiad

Makaron z łososiem, papryką i cukinią (Alergeny: 1, 4).

Podwieczorek

Ciasto piernikowe z brzoskwinią (Alergeny: 3, 6).

Kolacja

Sałatka z pieczonymi kasztanami i pieczoną ciecierzycą oraz ziarnami granatu z winegretem tahini (Alergeny: 11.)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Marcepanowa owsianka z borówką (Alergeny: 1, 8).

II Śniadanie

„Serek” pomidorowy z czarnuszką, z plasterkami ogórka, roszponką oraz pieczywem ze słonecznikiem (Alergeny: 1, 6).

Obiad

Ryż paraboliczny z sosem pomidorowym z bakłażanem oraz filet z piersi kurczaka (Alergeny: ).

Podwieczorek

Sezamowy blok z jagodami goji (Alergeny: 1, 11).

Kolacja

Tarta śródziemnomorska (Alergeny: 1, 3).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Twarożek kozi z plasterkami pomidora, ze szczypiorkiem i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Krem kalafiorowy z tahiną i pestkami dyni (Alergeny: 9, 11).

Obiad

Frytki warzywne z jagnięcym burgerem oraz czerwony buraczek (Alergeny: 1, 3, 9)

Podwieczorek

Sernik z musem truskawkowym (Alergeny: 3)

Kolacja

Sałatka z vege cheddarem (Alergeny:6 )

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z papryką marynowaną, z plastrami ogórka i pieczywem pełnoziarnistym (Alergeny: 1).

II Śniadanie

Koktajl kawowy z bananem (Alergeny: 5).

Obiad

Penne pełnoziarniste z karczochami, bakłażanem i kurczakiem (Alergeny: 1).

Podwieczorek

Fit snickers (Alergeny: 5).

Kolacja

Sałatka z sumem (Alergeny: 4, 10).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Owsianka z jeżynami i kokosem (Alergeny: 1, 6).

II Śniadanie

Krem z białych warzyw z pestkami dyni (Alergeny: 9).

Obiad

Pałki z kurczaka w cytrynie z tymiankiem, pieczone ziemniaczki oraz surówka z białej kapusty z koperkiem i marchewką (Alergeny: ).

Podwieczorek

Pieczona kaszka manna z rabarbarem (Alergeny: 1, 3).

Kolacja

Sałatka z ziemniaczkiem, burakiem, fetą kozią i sosem z suszonymi pomidorami (Alergeny: 6).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z soczewicy z konserwowym ogórkiem i pieczywem (Alergeny: 1, 6).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwinia i mango z płatkami owsianymi (Alergeny: 1, 6).

Obiad

Ziemniaczki pieczone z rybnymi kotlecikami oraz kiszoną kapustą (Alergeny: 4).

Podwieczorek

Ciasto z czekoladowe z agrestem (Alergeny: 1, 3, 6).

Kolacja

Tarta z brokułem i cukinią (Alergeny: 1, 3, 6).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal