Catering na Diecie :
Witaj, jak możemy pomóc?

menu

NASZYM PRIORYTETEM JEST ŚWIEŻOŚĆ I JAKOŚĆ.
NASZĄ MISJĄ - PROMOWANIE ZDROWEGO STYLU ŻYCIA.

Nasze zróżnicowane menu oparliśmy je na fundamencie dobrego smaku, jakości, wiedzy
i posiłków dla miłośników dobrej kuchni. Domowej, egzotycznej, polskiej, szybkiej i wykwintnej. Każdej.

Oferowane menu powstaje na bazie popularnych, skutecznych diet.

glikemiczna
wege
wege+ryby
standard
bez glutenu
bez ryb
bez nabiału

glikemiczna

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta oparta o produkty z niskim lub średnim indeksie glikemicznym (w  naszym przypadku do 50).

19.04
czw
20.04
pią
21.04
sob
22.04
nie
23.04
pon
24.04
wto

Śniadanie

Pasta jajeczna z fetą, plasterkami pomidora ze szczypiorkiem i kiełkami oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Sałatka z serem halloumi ( Alergeny: 7)

Obiad

Polędwiczka w sosie chrzanowym z fasolką szparagową oraz z kaszą bulgur z cebulką prażoną i koperkiem ( Alergeny: 1, 6, 7)

Podwieczorek

Pudding cytrynowy z jeżynami i czekoladą ( Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Quische szpinakowo – szparagowy z pomidorkami koktajlowymi na sałacie ( Alergeny: 1, 3, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z rabarbarową konfiturą z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Pieczone warzywa z twarogiem oraz prażonym słonecznikiem na sałacie (Alergeny: 7)

Obiad

Steki z tuńczyka w sosie porowo – pieczarkowym z ryżem basmati ( Alergeny: 4, 7)

Podwieczorek

Deser czekoladowy z batatem oraz z białą chmurką (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka grecka z grzankami ( Alergeny: 1, 7, 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Omlet z ziołami z kostką pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Zupa szpinakowa z tartym oscypkiem ( Alergeny: 7)

Obiad

Filet z indyka z kapustą czerwoną z jabłkiem oraz pure z batata

Podwieczorek

Kisiel żurawinowy z jabłkiem

Kolacja

Sałatka z brokułem i zielonym groszkiem oraz serem pleśniowym ( Alergeny: 7)

Lista alergenów podana w FAQ

Śniadanie

Owsianka z gruszką i jogurtem ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Koktajl jeżynowo - jabłkowy z chia ( Alergeny: 7).

Obiad

Curry z pałkami kurczaka i żółtym ryżem

Podwieczorek

Delikatny krem z malinami ( Alergeny: 7)

Kolacja

Pomidory z mozzarellą i bazylią ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Gryczanka owocowa z płatkami migdała i orzechem ziemnym ( Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta grzybowa z papryką, ogórkiem i roszponką, pieczywo (Alergeny: 1, 7)

Obiad

Penne w sosie ze szpinakiem oraz plastry schabu (Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Białkowe ciasto z kaszy gryczanej z kremem czekoladowo - orzechowym (Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Zupa gulaszowa z kiełbaską

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z tuńczykiem z pomidorem i roszponką oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3, 4)

II Śniadanie

Koktajl truskawkowy z siemieniem lnianym ( Alergeny: 7)

Obiad

Zapiekanka wieprzowa z kaszą gryczaną z koperkiem ( Alergeny: 3)

Podwieczorek

Galaretka jogurtowo – malinowa z chia ( Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z brokułem, pomidorem, prażoną cebulką i wiórkami sera ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege

przykładowe menu na najbliższe dni

Wykluczyliśmy z diety część produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso oraz jego przetwory, zawiera jednak jajka oraz nabiał. 

19.04
czw
20.04
pią
21.04
sob
22.04
nie
23.04
pon
24.04
wto

Śniadanie

Pasta jajeczna z fetą, plasterkami pomidora ze szczypiorkiem i kiełkami oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Sałatka z serem halloumi ( Alergeny: 7)

Obiad

Kotleciki z fasolką i twarogiem w sosie chrzanowym z fasolką szparagową oraz z kaszą bulgur z cebulką prażoną i koperkiem ( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Pudding cytrynowy z jeżynami i czekoladą ( Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Quische szpinakowo – szparagowy z pomidorkami koktajlowymi na sałacie ( Alergeny: 1, 3, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z rabarbarową konfiturą z pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Pieczone warzywa z twarogiem oraz prażonym słonecznikiem na sałacie (Alergeny: 7)

Obiad

Boczniaki w sosie porowo – pieczarkowym z ryżem basmati ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Deser bananowy z amarantusem i białą chmurką (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka grecka z grzankami ( Alergeny: 1, 7, 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Omlet z ziołami z kostką pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Zupa dyniowa z tartym oscypkiem ( Alergeny: 6,7)

Obiad

Kotlecik z białej fasoli z kapustą czerwoną z jabłkiem oraz pure z marchewką

Podwieczorek

Kisiel żurawinowy z jabłkiem

Kolacja

Sałatka z brokułem i zielonym groszkiem oraz serem pleśniowym ( Alergeny: 7)

Lista alergenów podana w FAQ

Śniadanie

Owsianka z brzoskwiniami i jogurtem ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Koktajl jeżynowo - jabłkowy z chia ( Alergeny: 7).

Obiad

Curry z cieciorką i żółtym ryżem

Podwieczorek

Delikatny krem z malinami ( Alergeny: 7)

Kolacja

Pomidory z mozzarellą i bazylią ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaglanka owocowa z płatkami migdała i orzechem ziemnym ( Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta grzybowa z papryką, ogórkiem i roszponką, pieczywo (Alergeny: 1, 7)

Obiad

Penne w sosie ze szpinakiem oraz plastry tofu (Alergeny: 1, 6, 7)

Podwieczorek

Białkowy jagielnik z kremem czekoladowo - orzechowym (Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Zupa gulaszowa z sojowymi kiełbaskami ( Alergeny: 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta jajeczna z kukurydzą z pomidorem i roszponką oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Koktajl truskawkowo - ananasowy z siemieniem lnianym

Obiad

Kotleciki z orzeszków ziemnych, ciecierzycy oraz marchewki z kaszą gryczaną z koperkiem ( Alergeny: 5, 11)

Podwieczorek

Galaretka jogurtowo – malinowa z chia ( Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z brokułem, pomidorem, prażoną cebulką i wiórkami sera ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege+ryby

przykładowe menu na najbliższe dni

Z tej diety wyeliminowaliśmy mięso.  Znajdują się w niej jaja oraz nabiał a także ryby.

19.04
czw
20.04
pią
21.04
sob
22.04
nie
23.04
pon
24.04
wto

Śniadanie

Pasta jajeczna z fetą, plasterkami pomidora ze szczypiorkiem i kiełkami oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Sałatka z serem halloumi ( Alergeny: 7)

Obiad

Kotleciki z fasolką i twarogiem w sosie chrzanowym z fasolką szparagową oraz z kaszą bulgur z cebulką prażoną i koperkiem ( Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Pudding cytrynowy z jeżynami i czekoladą ( Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Quische szpinakowo – szparagowy z pomidorkami koktajlowymi na sałacie ( Alergeny: 1, 3, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z rabarbarową konfiturą z pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Pieczone warzywa z twarogiem oraz prażonym słonecznikiem na sałacie (Alergeny: 7)

Obiad

Steki z tuńczyka w sosie porowo – pieczarkowym z ryżem basmati ( Alergeny: 4, 7)

Podwieczorek

Deser bananowy z amarantusem i białą chmurką (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka grecka z grzankami ( Alergeny: 1, 7, 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Omlet z ziołami z kostką pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Zupa dyniowa z tartym oscypkiem ( Alergeny: 6,7)

Obiad

Kotlecik z białej fasoli z kapustą czerwoną z jabłkiem oraz pure z marchewką

Podwieczorek

Kisiel żurawinowy z jabłkiem

Kolacja

Sałatka z brokułem i zielonym groszkiem oraz serem pleśniowym ( Alergeny: 7)

Lista alergenów podana w FAQ

Śniadanie

Owsianka z brzoskwiniami i jogurtem ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Koktajl jeżynowo - jabłkowy z chia ( Alergeny: 7).

Obiad

Curry z cieciorką i żółtym ryżem

Podwieczorek

Delikatny krem z malinami ( Alergeny: 7)

Kolacja

Pomidory z mozzarellą i bazylią ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaglanka owocowa z płatkami migdała i orzechem ziemnym ( Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta grzybowa z papryką, ogórkiem i roszponką, pieczywo (Alergeny: 1, 7)

Obiad

Penne w sosie ze szpinakiem oraz plastry tofu (Alergeny: 1, 6, 7)

Podwieczorek

Białkowy jagielnik z kremem czekoladowo - orzechowym (Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Zupa gulaszowa z sojowymi kiełbaskami ( Alergeny: 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z tuńczykiem i kukurydzą z pomidorem i roszponką oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3, 4)

II Śniadanie

Koktajl truskawkowo - ananasowy z siemieniem lnianym

Obiad

Kotleciki z orzeszków ziemnych, ciecierzycy oraz marchewki z kaszą gryczaną z koperkiem ( Alergeny: 5, 11)

Podwieczorek

Galaretka jogurtowo – malinowa z chia ( Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z brokułem, pomidorem, prażoną cebulką i wiórkami sera ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

standard

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta Standard zawiera wszystkie zdrowe produkty dostępne na rynku. 

19.04
czw
20.04
pią
21.04
sob
22.04
nie
23.04
pon
24.04
wto

Śniadanie

Pasta jajeczna z fetą, plasterkami pomidora ze szczypiorkiem i kiełkami oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Sałatka z serem halloumi ( Alergeny: 7)

Obiad

Polędwiczka w sosie chrzanowym z fasolką szparagową oraz z kaszą bulgur z cebulką prażoną i koperkiem ( Alergeny: 1, 6, 7)

Podwieczorek

Pudding cytrynowy z jeżynami i czekoladą ( Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Quische szpinakowo – szparagowy z pomidorkami koktajlowymi na sałacie ( Alergeny: 1, 3, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z rabarbarową konfiturą z pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Pieczone warzywa z twarogiem oraz prażonym słonecznikiem na sałacie (Alergeny: 7)

Obiad

Steki z tuńczyka w sosie porowo – pieczarkowym z ryżem basmati ( Alergeny: 4, 7)

Podwieczorek

Deser bananowy z amarantusem i białą chmurką (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka grecka z grzankami ( Alergeny: 1, 7, 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Omlet z ziołami z kostką pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Zupa dyniowa z tartym oscypkiem ( Alergeny: 6,7)

Obiad

Filet z indyka z kapustą czerwoną z jabłkiem oraz pure z marchewką

Podwieczorek

Kisiel żurawinowy z jabłkiem

Kolacja

Sałatka z brokułem i zielonym groszkiem oraz serem pleśniowym ( Alergeny: 7)

Lista alergenów podana w FAQ

Śniadanie

Owsianka z brzoskwiniami i jogurtem ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Koktajl jeżynowo - jabłkowy z chia ( Alergeny: 7).

Obiad

Curry z pałkami kurczaka i żółtym ryżem

Podwieczorek

Delikatny krem z malinami ( Alergeny: 7)

Kolacja

Pomidory z mozzarellą i bazylią ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaglanka owocowa z płatkami migdała i orzechem ziemnym ( Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta grzybowa z papryką, ogórkiem i roszponką, pieczywo (Alergeny: 1, 7)

Obiad

Penne w sosie ze szpinakiem oraz plastry schabu (Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Białkowy jagielnik z kremem czekoladowo - orzechowym (Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Zupa gulaszowa z kiełbaską

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z tuńczykiem i kukurydzą z pomidorem i roszponką oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3, 4)

II Śniadanie

Koktajl truskawkowo - ananasowy z siemieniem lnianym

Obiad

Zapiekanka wieprzowa z kaszą gryczaną z koperkiem ( Alergeny: 3)

Podwieczorek

Galaretka jogurtowo – malinowa z chia ( Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z brokułem, pomidorem, prażoną cebulką i wiórkami sera ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez glutenu

przykładowe menu na najbliższe dni

Z diety zostały wyeliminowane wszelkie produkty, które mogą w swym składzie zawierać gluten i zostały zastąpione innymi naturalnymi  składnikami.

19.04
czw
20.04
pią
21.04
sob
22.04
nie
23.04
pon
24.04
wto

Śniadanie

Pasta jajeczna z fetą plasterkami pomidora ze szczypiorkiem i kiełkami oraz pieczywem bezglutenowym ( Alergeny: 3, 7)

II Śniadanie

Sałatka z serem halloumi ( Alergeny: 7)

Obiad

Polędwiczka w sosie chrzanowym z fasolką szparagową oraz z kaszą gryczaną białą z cebulką prażoną i koperkiem ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Pudding cytrynowy z jeżynami i czekoladą ( Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Quische szpinakowo – szparagowy z pomidorkami koktajlowymi na sałacie ( Alergeny: 3, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z rabarbarową konfiturą z pieczywem bezglutenowym ( Alergeny: 7)

II Śniadanie

Pieczone warzywa z twarogiem oraz prażonym słonecznikiem na sałacie (Alergeny: 7)

Obiad

Steki z tuńczyka w sosie porowo – pieczarkowym z ryżem basmati ( Alergeny: 4, 7)

Podwieczorek

Deser bananowy z amarantusem i białą chmurką (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka grecka z grzankami ( Alergeny: 7, 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Omlet z ziołami z kostką pomidora ze szczypiorkiem, pieczywo bezglutenowe ( Alergeny: 3)

II Śniadanie

Zupa dyniowa z tartym oscypkiem ( Alergeny: 6,7)

Obiad

Filet z indyka z kapustą czerwoną z jabłkiem oraz pure z marchewką

Podwieczorek

Kisiel żurawinowy z jabłkiem

Kolacja

Lista alergenów podana w FAQ

Śniadanie

Gryczanka z brzoskwiniami i jogurtem ( Alergeny: 7)

II Śniadanie

Koktajl jeżynowo - jabłkowy z chia ( Alergeny: 7).

Obiad

Curry z pałkami kurczaka i żółtym ryżem

Podwieczorek

Delikatny krem z malinami ( Alergeny: 7)

Kolacja

Pomidory z mozzarellą i bazylią ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaglanka owocowa z płatkami migdała i orzechem ziemnym ( Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta grzybowa z papryką, ogórkiem i sałatą oraz pieczywem (Alergeny: 7)

Obiad

Penne w sosie ze szpinakiem oraz plastry schabu (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Białkowy jagielnik z kremem czekoladowo - orzechowym (Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Zupa gulaszowa z kiełbaską

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z tuńczykiem i kukurydzą z pomidorem i roszponką oraz pieczywem ( Alergeny: 3, 4)

II Śniadanie

Koktajl truskawkowo - ananasowy z siemieniem lnianym

Obiad

Zapiekanka wieprzowa z kaszą gryczaną z koperkiem ( Alergeny: 3)

Podwieczorek

Galaretka jogurtowo – malinowa z chia ( Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z brokułem, pomidorem, prażoną cebulką i wiórkami sera ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez ryb

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta dedykowana dla osób, które nie tolerują ryb w swym jadłospisie. 

19.04
czw
20.04
pią
21.04
sob
22.04
nie
23.04
pon
24.04
wto

Śniadanie

Pasta jajeczna z fetą, plasterkami pomidora ze szczypiorkiem i kiełkami oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3, 7)

II Śniadanie

Sałatka z serem halloumi ( Alergeny: 7)

Obiad

Polędwiczka w sosie chrzanowym z fasolką szparagową oraz z kaszą bulgur z cebulką prażoną i koperkiem ( Alergeny: 1, 6, 7)

Podwieczorek

Pudding cytrynowy z jeżynami i czekoladą ( Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Quische szpinakowo – szparagowy z pomidorkami koktajlowymi na sałacie ( Alergeny: 1, 3, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z rabarbarową konfiturą z pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Pieczone warzywa z twarogiem oraz prażonym słonecznikiem na sałacie (Alergeny: 7)

Obiad

Filet z indyka w sosie porowo – pieczarkowym z ryżem basmati ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Deser bananowy z amarantusem i białą chmurką (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka grecka z grzankami ( Alergeny: 1, 7, 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Omlet z ziołami z kostką pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Zupa dyniowa z tartym oscypkiem ( Alergeny: 6,7)

Obiad

Filet z indyka z kapustą czerwoną z jabłkiem oraz pure z marchewką

Podwieczorek

Kisiel żurawinowy z jabłkiem

Kolacja

Sałatka z brokułem i zielonym groszkiem oraz serem pleśniowym ( Alergeny: 7)

Lista alergenów podana w FAQ

Śniadanie

Owsianka z brzoskwiniami i jogurtem ( Alergeny: 1, 7)

II Śniadanie

Koktajl jeżynowo - jabłkowy z chia ( Alergeny: 7).

Obiad

Curry z pałkami kurczaka i żółtym ryżem

Podwieczorek

Delikatny krem z malinami ( Alergeny: 7)

Kolacja

Pomidory z mozzarellą i bazylią ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaglanka owocowa z płatkami migdała i orzechem ziemnym ( Alergeny: 5, 7)

II Śniadanie

Pasta grzybowa z papryką, ogórkiem i roszponką, pieczywo (Alergeny: 1, 7)

Obiad

Penne w sosie ze szpinakiem oraz plastry schabu (Alergeny: 1, 7)

Podwieczorek

Białkowy jagielnik z kremem czekoladowo - orzechowym (Alergeny: 7, 8)

Kolacja

Zupa gulaszowa z kiełbaską

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta jajeczna z kukurydzą z pomidorem i roszponką oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Koktajl truskawkowo - ananasowy z siemieniem lnianym

Obiad

Zapiekanka wieprzowa z kaszą gryczaną z koperkiem ( Alergeny: 3)

Podwieczorek

Galaretka jogurtowo – malinowa z chia ( Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z brokułem, pomidorem, prażoną cebulką i wiórkami sera ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal
 

bez nabiału

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta, z której wyeliminowaliśmy wszelkie produkty mleczne, które zostały zastąpione roślinnymi odpowiednikami. 

19.04
czw
20.04
pią
21.04
sob
22.04
nie
23.04
pon
24.04
wto

Śniadanie

Pasta jajeczna z serem kozim, z plasterkami pomidora ze szczypiorkiem i kiełkami oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z marynowanym tofu ( Alergeny: 6)

Obiad

Polędwiczka w sosie chrzanowym z fasolką szparagową oraz z kaszą bulgur z cebulką prażoną i koperkiem ( Alergeny: 1, 6)

Podwieczorek

Pudding cytrynowy z jeżynami i czekoladą ( Alergeny: 6, 8)

Kolacja

Quische szpinakowo – szparagowy z pomidorkami koktajlowymi na sałacie ( Alergeny: 1, 3, 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jogurt sojowy z rabarbarowa konfiturą oraz płatkami granola ( Alergeny: 1, 6)

II Śniadanie

Pieczone warzywa z „twarogiem” z cieciorki oraz prażonym słonecznikiem na sałacie

Obiad

Steki z tuńczyka w sosie porowo – pieczarkowym z ryżem basmati ( Alergeny: 4, 6)

Podwieczorek

Deser bananowy z amarantusem (Alergeny: 6)

Kolacja

Sałatka grecka z serem kozim oraz z grzankami ( Alergeny: 1, 10)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Omlet z ziołami z kostką pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Zupa dyniowa z orzechami nerkowca ( Alergeny: 6, 8)

Obiad

Filet z indyka z kapustą czerwoną z jabłkiem oraz pure z marchewką

Podwieczorek

Kisiel żurawinowy z jabłkiem

Kolacja

Sałatka z brokułem i zielonym groszkiem oraz bekonem ( Alergeny: 6)

Lista alergenów podana w FAQ

Śniadanie

Owsianka z brzoskwiniami i jogurtem ( Alergeny: 1)

II Śniadanie

Koktajl jeżynowo - jabłkowy z chia ( Alergeny: 6).

Obiad

Curry z pałkami kurczaka i żółtym ryżem

Podwieczorek

Delikatny krem z malinami ( Alergeny: 6)

Kolacja

Pomidory z kozim serem i bazylią

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaglanka owocowa z płatkami migdała i orzechem ziemnym( Alergeny: 5)

II Śniadanie

Pasta grzybowa z papryką, ogórkiem i sałatą oraz pieczywem (Alergeny: 1)

Obiad

Penne w sosie ze szpinakiem oraz plastry schabu (Alergeny: 1, 6)

Podwieczorek

Białkowy jagielnik z kremem czekoladowo - orzechowym (Alergeny: 8)

Kolacja

Zupa gulaszowa z kiełbaską

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Pasta z tuńczykiem i kukurydzą z pomidorem i roszponką oraz pieczywem ( Alergeny: 1, 3, 4)

II Śniadanie

Koktajl truskawkowo - ananasowy z siemieniem lnianym

Obiad

Zapiekanka wieprzowa z kaszą gryczaną z koperkiem ( Alergeny: 3)

Podwieczorek

Galaretka jogurtowo – malinowa z chia ( Alergeny: 6)

Kolacja

Sałatka z brokułem, pomidorem, prażoną cebulką i wiórkami sera koziego

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal