Catering na Diecie :
Witaj, jak możemy pomóc?

menu

NASZYM PRIORYTETEM JEST ŚWIEŻOŚĆ I JAKOŚĆ.
NASZĄ MISJĄ - PROMOWANIE ZDROWEGO STYLU ŻYCIA.

Nasze zróżnicowane menu oparliśmy je na fundamencie dobrego smaku, jakości, wiedzy
i posiłków dla miłośników dobrej kuchni. Domowej, egzotycznej, polskiej, szybkiej i wykwintnej. Każdej.

Oferowane menu powstaje na bazie popularnych, skutecznych diet.

glikemiczna
wege
wege+ryby
standard
bez glutenu
bez ryb
bez nabiału

glikemiczna

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta oparta o produkty z niskim lub średnim indeksie glikemicznym (w  naszym przypadku do 50).

19.07
czw
20.07
pią
21.07
sob
22.07
nie
23.07
pon
24.07
wto

Śniadanie

Pasta z kurczaka z plastrami ogórka oraz pieczywem pełnoziarnistym ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Płatki gryczane z jabłkiem i natką pietruszki.

Obiad

Schab w sosie musztardowym z kaszą gryczaną oraz seler z jabłkiem ( Alergeny: 7, 10).

Podwieczorek

Ryż Basmati z jabłkiem i cynamonem (Alergeny: 7)

Kolacja

Kolorowa sałatka z zielonym serkiem z chia ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serowe placuszki z waniliowym jogurtem i pomarańczą ( Alergeny: 1, 3, 7).

II Śniadanie

Pasta z kaparami z kiełkami rzodkiewki, paseczkami papryki oraz pieczywem pełnym ziaren ( Alergeny: 1, 7).

Obiad

Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i łososiem ( Alergeny: 1, 4, 7)

Podwieczorek

Ciasto rumowe z truskawkami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z gruszką, szpinakiem, cebulką prażoną, serem pleśniowym i orzechem włoskim ( Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z kawałkami kurczaka.

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z pomidorem, oliwkami i fetą (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz jabłkiem (Alergen: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry indyka w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym.

Podwieczorek

Jogurt sojowy z chia i musem owocowym ( Alergeny: 6)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki pełnoziarniste z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym, bataty , sałata w sosie jogurtowym ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i łososiem ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl z nektaryną z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia.

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z plastrami fileta z kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Sernik z czekoladą dla diabetyków oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege

przykładowe menu na najbliższe dni

Wykluczyliśmy z diety część produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso oraz jego przetwory, zawiera jednak jajka oraz nabiał. 

19.07
czw
20.07
pią
21.07
sob
22.07
nie
23.07
pon
24.07
wto

Śniadanie

Pasta z białej fasolki z plastrami ogórka oraz pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1).

II Śniadanie

Płatki gryczane z jabłkiem i natką pietruszki.

Obiad

Kotlecik z czerwonej fasolki w sosie musztardowym z kaszą gryczaną oraz buraczek ( Alergeny: 3, 7, 10).

Podwieczorek

Tapioka z mango (Alergeny: 7)

Kolacja

Kolorowa sałatka z zielonym serkiem z chia ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serowe placuszki z waniliowym jogurtem i pomarańczą ( Alergeny: 1, 3, 7).

II Śniadanie

Pasta z kaparami z kiełkami rzodkiewki, paseczkami papryki oraz pieczywem pełnym ziaren ( Alergeny: 1, 7).

Obiad

Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i mozzarellą

Podwieczorek

Ciasto rumowe z brzoskwinią ( Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z gruszką, szpinakiem, cebulką prażoną, serem pleśniowym i orzechem włoskim ( Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z placuszkami z cieciorki (Alergeny: 1, 3, 7).

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z serem żółtym kozim, oliwkami i pomidorem ( Alergeny: 1)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz mango ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry tofu w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym ( Alergeny: 6).

Podwieczorek

Jogurt chia z musem owocowym ( Alergeny 7)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny; 1, 5, 7, 8).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Burgery z batatów w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym(Alergeny: 3, 7).

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i ciecierzycą ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia ( Alergeny: 1)..

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z jaglanym burgerem (Alergeny: 1, 3, 7).

Podwieczorek

Sernik z białą czekoladą oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege+ryby

przykładowe menu na najbliższe dni

Z tej diety wyeliminowaliśmy mięso.  Znajdują się w niej jaja oraz nabiał a także ryby.

19.07
czw
20.07
pią
21.07
sob
22.07
nie
23.07
pon
24.07
wto

Śniadanie

Pasta z białej fasolki z plastrami ogórka oraz pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1).

II Śniadanie

Płatki gryczane z jabłkiem i natką pietruszki.

Obiad

Kotlecik z czerwonej fasolki w sosie musztardowym z kaszą gryczaną oraz buraczek ( Alergeny: 3, 7, 10).

Podwieczorek

Tapioka z mango (Alergeny: 7)

Kolacja

Kolorowa sałatka z zielonym serkiem z chia ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serowe placuszki z waniliowym jogurtem i pomarańczą ( Alergeny: 1, 3, 7).

II Śniadanie

Pasta z kaparami z kiełkami rzodkiewki, paseczkami papryki oraz pieczywem pełnym ziaren ( Alergeny: 1, 7).

Obiad

Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i łososiem ( Alergeny: 1, 4, 7)

Podwieczorek

Ciasto rumowe z brzoskwinią ( Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z gruszką, szpinakiem, cebulką prażoną, serem pleśniowym i orzechem włoskim ( Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z placuszkami z cieciorki (Alergeny: 1, 3, 7).

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z serem żółtym kozim, oliwkami i pomidorem ( Alergeny: 1)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz mango ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry tofu w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym ( Alergeny: 6).

Podwieczorek

Jogurt chia z musem owocowym ( Alergeny 7)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny; 1, 5, 7, 8).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Burgery z batatów w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym(Alergeny: 3, 7).

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i łososiem ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia ( Alergeny: 1)..

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z jaglanym burgerem (Alergeny: 1, 3, 7).

Podwieczorek

Sernik z białą czekoladą oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

standard

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta Standard zawiera wszystkie zdrowe produkty dostępne na rynku. 

19.07
czw
20.07
pią
21.07
sob
22.07
nie
23.07
pon
24.07
wto

Śniadanie

Pasta z kurczaka z plastrami ogórka oraz pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Płatki gryczane z jabłkiem i natką pietruszki.

Obiad

Schab w sosie musztardowym z kaszą gryczaną oraz buraczek ( Alergeny: 7, 10).

Podwieczorek

Tapioka z mango (Alergeny: 7)

Kolacja

Kolorowa sałatka z zielonym serkiem z chia ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serowe placuszki z waniliowym jogurtem i pomarańczą ( Alergeny: 1, 3, 7).

II Śniadanie

Pasta z kaparami z kiełkami rzodkiewki, paseczkami papryki oraz pieczywem pełnym ziaren ( Alergeny: 1, 7).

Obiad

Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i łososiem ( Alergeny: 1, 4, 7)

Podwieczorek

Ciasto rumowe z brzoskwinią ( Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z gruszką, szpinakiem, cebulką prażoną, serem pleśniowym i orzechem włoskim ( Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z kawałkami kurczaka.

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z pomidorem, oliwkami i fetą (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz mango ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry indyka w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym.

Podwieczorek

Jogurt chia z musem owocowym ( Alergeny 7)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny; 1, 5, 7, 8).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i łososiem ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia ( Alergeny: 1)..

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z plastrami fileta z kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Sernik z białą czekoladą oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez glutenu

przykładowe menu na najbliższe dni

Z diety zostały wyeliminowane wszelkie produkty, które mogą w swym składzie zawierać gluten i zostały zastąpione innymi naturalnymi  składnikami.

19.07
czw
20.07
pią
21.07
sob
22.07
nie
23.07
pon
24.07
wto

Śniadanie

Pasta z kurczaka z plastrami ogórka oraz pieczywem ( Alergeny: 7).

II Śniadanie

Płatki gryczane z jabłkiem i natką pietruszki.

Obiad

Schab w sosie musztardowym z kaszą gryczaną oraz buraczek ( Alergeny: 7, 10).

Podwieczorek

Tapioka z mango (Alergeny: 7)

Kolacja

Kolorowa sałatka z zielonym serkiem z chia ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serowe placuszki z waniliowym jogurtem i pomarańczą ( Alergeny: 3, 7).

II Śniadanie

Pasta z kaparami z kiełkami rzodkiewki, paseczkami papryki oraz pieczywem pełnym ziaren ( Alergeny: 7).

Obiad

Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i łososiem ( Alergeny: 4, 7)

Podwieczorek

Ciasto rumowe z brzoskwinią ( Alergeny: 3, 7).

Kolacja

Sałatka z gruszką, szpinakiem, cebulką, serem pleśniowym i orzechem włoskim ( Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo bezglutenowe (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z kawałkami kurczaka.

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka z makaronem bezglutenowym, z pomidorem, oliwkami i fetą (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz mango ( Alergeny: 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry indyka w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym.

Podwieczorek

Jogurt chia z musem owocowym ( Alergeny 7)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem.

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i łososiem ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem bezglutenowym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami gryczanymi i chia.

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z plastrami fileta z kurczaka.

Podwieczorek

Sernik z białą czekoladą oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez ryb

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta dedykowana dla osób, które nie tolerują ryb w swym jadłospisie. 

19.07
czw
20.07
pią
21.07
sob
22.07
nie
23.07
pon
24.07
wto

Śniadanie

Pasta z kurczaka z plastrami ogórka oraz pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Płatki gryczane z jabłkiem i natką pietruszki.

Obiad

Schab w sosie musztardowym z kaszą gryczaną oraz buraczek ( Alergeny: 7, 10).

Podwieczorek

Tapioka z mango (Alergeny: 7)

Kolacja

Kolorowa sałatka z zielonym serkiem z chia ( Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serowe placuszki z waniliowym jogurtem i pomarańczą ( Alergeny: 1, 3, 7).

II Śniadanie

Pasta z kaparami z kiełkami rzodkiewki, paseczkami papryki oraz pieczywem pełnym ziaren ( Alergeny: 1, 7).

Obiad

Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i indykiem (Alergeny 1, 7)

Podwieczorek

Ciasto rumowe z brzoskwinią ( Alergeny: 1, 3, 7).

Kolacja

Sałatka z gruszką, szpinakiem, cebulką prażoną, serem pleśniowym i orzechem włoskim ( Alergeny: 7, 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z kawałkami kurczaka.

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z pomidorem, oliwkami i fetą (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz mango ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry indyka w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym.

Podwieczorek

Jogurt chia z musem owocowym ( Alergeny 7)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny; 1, 5, 7, 8).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i ciecierzycą ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia ( Alergeny: 1)..

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z plastrami fileta z kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Sernik z białą czekoladą oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal
 

bez nabiału

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta, z której wyeliminowaliśmy wszelkie produkty mleczne, które zostały zastąpione roślinnymi odpowiednikami. 

19.07
czw
20.07
pią
21.07
sob
22.07
nie
23.07
pon
24.07
wto

Śniadanie

Pasta z kurczaka z plastrami ogórka oraz pieczywem kukurydzianym ( Alergeny: 1).

II Śniadanie

Płatki gryczane z jabłkiem i natką pietruszki.

Obiad

Schab w sosie musztardowym z kaszą gryczaną oraz buraczek( Alergeny: 6, 10).

Podwieczorek

Tapioka z mango ( Alergeny: 6)

Kolacja

Kolorowa sałatka z zielonym serkiem kozim i chia

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Fasolkowe placuszki z waniliowym sojowym jogurtem i pomarańczą ( Alergeny: 1, 3, 6).

II Śniadanie

Pasta z kaparami z kiełkami rzodkiewki, paseczkami papryki oraz pieczywem pełnym ziaren ( Alergeny: 1, 6).

Obiad

Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i łososiem ( Alergeny: 1, 4, 7)

Podwieczorek

Ciasto rumowe z brzoskwinią ( Alergeny: 1, 3, 6).

Kolacja

Sałatka z gruszką, szpinakiem, cebulką prażoną, serem kozim i orzechem włoskim ( Alergeny: 8)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

„Serek wiejski” z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 6).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem kozim oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z kawałkami kurczaka.

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z serem żółtym kozim, oliwkami i pomidorem ( Alergeny: 1)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem sojowym oraz mango ( Alergeny: 1, 6).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry indyka w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym.

Podwieczorek

Jogurt sojowy z chia i musem owocowym ( Alergeny: 6)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem sojowym oraz musem z malin (Alergeny: 1, 5, 6, 8).

II Śniadanie

Sałatka z serem pleśniowym kozim z żurawinowym sosem ( Alergeny: 8).

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym ( Alergeny: 6).

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 6)

Kolacja

Omlet ze szparagami i łososiem ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Pasta z cieciorki z chrzanem z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia ( Alergeny: 1)..

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z plastrami fileta z kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

„Sernik” z jagodami ( Alergeny: 6)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal