Catering na Diecie :
Witaj, jak możemy pomóc?

menu

NASZYM PRIORYTETEM JEST ŚWIEŻOŚĆ I JAKOŚĆ.
NASZĄ MISJĄ - PROMOWANIE ZDROWEGO STYLU ŻYCIA.

Nasze zróżnicowane menu oparliśmy je na fundamencie dobrego smaku, jakości, wiedzy
i posiłków dla miłośników dobrej kuchni. Domowej, egzotycznej, polskiej, szybkiej i wykwintnej. Każdej.

Oferowane menu powstaje na bazie popularnych, skutecznych diet.

glikemiczna
wege
wege+ryby
standard
bez glutenu
bez ryb
bez nabiału

glikemiczna

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta oparta o produkty z niskim lub średnim indeksie glikemicznym (w  naszym przypadku do 50).

13.11
wto
14.11
śro
15.11
czw

Śniadanie

Płatki z jogurtem naturalnym i zapiekanymi śliwkami z cynamonem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z pieczarki z pestkami dyni (Alergeny: 7).

Obiad

Kasza pęczak z polędwiczką wieprzową w sosie z zielonego groszku (Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Ciasta fasolowe z orzechami i ananasem ( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem ( Alergeny: 1, 7).

Śniadanie

Serek wiejski z kosteczką papryki oraz kiełkami rzodkiewki oraz z pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z serem pleśniowym, winogronem, orzechem nerkowca oraz sosem z czarną porzeczką (Alergeny: 7, 8).

Obiad

Szynka po chińsku z makaronem z ryżu brązowego (Alergeny: 6).

Podwieczorek

Krem waniliowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Ryż brązowy z ziołami, pomidorem i twarogiem (Alergeny: 7)

Śniadanie

Omlet z biały serem, powidłami śliwkowymi i winogronem (Alergeny: 3, 7)

II Śniadanie

Koktajl z batatem i maliną (Alergeny: 1, 7, 8)

Obiad

Frytki z batata z meksykańskim burgerem i surówką z białej kapusty (Alergeny: 11)

Podwieczorek

Kisiel żurawinowy z jabłkiem

Kolacja

Sałatka z kaszy bulgur z selerem naciowym, ogórkiem i fetą (Alergeny: 1, 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege

przykładowe menu na najbliższe dni

Wykluczyliśmy z diety część produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso oraz jego przetwory, zawiera jednak jajka oraz nabiał. 

13.11
wto
14.11
śro
15.11
czw

Śniadanie

Płatki z jogurtem naturalnym i zapiekanymi śliwkami z cynamonem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z pieczarki z pestkami dyni (Alergeny: 7).

Obiad

Kasza pęczak z kotletem z marchewki i fasolki w sosie z bobu (Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Ciasta fasolowe z orzechami i ananasem ( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem ( Alergeny: 1, 7).

Śniadanie

Serek wiejski z kosteczką papryki oraz kiełkami rzodkiewki oraz z pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z serem pleśniowym, winogronem, orzechem nerkowca oraz sosem z czarną porzeczką (Alergeny: 7, 8).

Obiad

Falafel z sosem na sposób chiński z mango z makaronem choi mein (Alergeny: 1, 6).

Podwieczorek

Krem waniliowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Ryż Basmati z ziołami, pomidorem i twarogiem (Alergeny: 7).

Śniadanie

Omlet z biały serem, powidłami śliwkowymi i winogronem (Alergeny: 3, 7)

II Śniadanie

Koktajl bananowy z płatkami owsianymi i kakao (Alergeny: 1, 7, 8)

Obiad

Frytki z batata z meksykańskim burgerem i surówką z białej kapusty (Alergeny: 3, 7, 11)

Podwieczorek

Tapioka z musem truskawkowym (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z kaszy bulgur z selerem naciowym, ogórkiem i fetą (Alergeny: 1, 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege+ryby

przykładowe menu na najbliższe dni

Z tej diety wyeliminowaliśmy mięso.  Znajdują się w niej jaja oraz nabiał a także ryby.

13.11
wto
14.11
śro
15.11
czw

Śniadanie

Płatki z jogurtem naturalnym i zapiekanymi śliwkami z cynamonem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z pieczarki z pestkami dyni (Alergeny: 7).

Obiad

Kasza pęczak z kotletem z marchewki i fasolki w sosie z bobu (Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Ciasta fasolowe z orzechami i ananasem ( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem ( Alergeny: 1, 7).

Śniadanie

Serek wiejski z kosteczką papryki oraz kiełkami rzodkiewki oraz z pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z serem pleśniowym, winogronem, orzechem nerkowca oraz sosem z czarną porzeczką (Alergeny: 7, 8).

Obiad

Falafel z sosem na sposób chiński z mango z makaronem choi mein (Alergeny: 1, 6).

Podwieczorek

Krem waniliowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Ryż Basmati z ziołami, pomidorem i twarogiem (Alergeny: 7).

Śniadanie

Omlet z biały serem, powidłami śliwkowymi i winogronem (Alergeny: 3, 7)

II Śniadanie

Koktajl bananowy z płatkami owsianymi i kakao (Alergeny: 1, 7, 8)

Obiad

Frytki z batata z meksykańskim burgerem i surówką z białej kapusty (Alergeny: 3, 7, 11)

Podwieczorek

Kolacja

Sałatka z kaszy bulgur z selerem naciowym, ogórkiem i fetą (Alergeny: 1, 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

standard

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta Standard zawiera wszystkie zdrowe produkty dostępne na rynku. 

13.11
wto
14.11
śro
15.11
czw

Śniadanie

Płatki z jogurtem naturalnym i zapiekanymi śliwkami z cynamonem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z pieczarki z pestkami dyni (Alergeny: 7).

Obiad

Kasza pęczak z polędwiczką wieprzową w sosie z bobu (Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Ciasta fasolowe z orzechami i ananasem ( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem ( Alergeny: 1, 7).

Śniadanie

Serek wiejski z kosteczką papryki oraz kiełkami rzodkiewki oraz z pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z serem pleśniowym, winogronem, orzechem nerkowca oraz sosem z czarną porzeczką (Alergeny: 7, 8).

Obiad

Szynka po chińsku z mango z makaronem choi mein (Alergeny: 1, 6).

Podwieczorek

Krem waniliowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Ryż Basmati z ziołami, pomidorem i twarogiem (Alergeny: 7).

Śniadanie

Omlet z biały serem, powidłami śliwkowymi i winogronem (Alergeny: 3, 7)

II Śniadanie

Koktajl bananowy z płatkami owsianymi i kakao (Alergeny: 1, 7, 8)

Obiad

Frytki z batata z meksykańskim burgerem i surówką z białej kapusty (Alergeny: 7, 11)

Podwieczorek

Tapioka z musem truskawkowym (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z kaszy bulgur z selerem naciowym, ogórkiem i fetą (Alergeny: 1, 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez glutenu

przykładowe menu na najbliższe dni

Z diety zostały wyeliminowane wszelkie produkty, które mogą w swym składzie zawierać gluten i zostały zastąpione innymi naturalnymi  składnikami.

13.11
wto
14.11
śro
15.11
czw

Śniadanie

Płatki z jogurtem naturalnym i zapiekanymi śliwkami z cynamonem (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Krem z pieczarki z pestkami dyni (Alergeny: 7).

Obiad

Komosa z polędwiczką wieprzową w sosie z bobu (Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasta fasolowe z orzechami i ananasem ( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Naleśniki ze szpinakiem ( Alergeny: 7).

Śniadanie

Serek wiejski z kosteczką papryki oraz kiełkami rzodkiewki oraz z pieczywem bezglutenowym (Alergeny: 7)

II Śniadanie

Sałatka z serem pleśniowym, winogronem, orzechem nerkowca oraz sosem z czarną porzeczką (Alergeny: 7, 8).

Obiad

Szynka po chińsku z mango z makaronem z ryżu brązowego (Alergeny: 6).

Podwieczorek

Krem waniliowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Ryż Basmati z ziołami, pomidorem i twarogiem (Alergeny: 7).

Śniadanie

Omlet z biały serem, powidłami śliwkowymi i winogronem (Alergeny: 3, 7)

II Śniadanie

Koktajl bananowy z płatkami gryczanymi i kakao (Alergeny:7, 8)

Obiad

Frytki z batata z meksykańskim burgerem i surówką z białej kapusty (Alergeny: 7, 11)

Podwieczorek

Tapioka z musem truskawkowym (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z kaszy jaglanej z selerem naciowym, ogórkiem i fetą (Alergeny: 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez ryb

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta dedykowana dla osób, które nie tolerują ryb w swym jadłospisie. 

13.11
wto
14.11
śro
15.11
czw

Śniadanie

Płatki z jogurtem naturalnym i zapiekanymi śliwkami z cynamonem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Krem z pieczarki z pestkami dyni (Alergeny: 7).

Obiad

Kasza pęczak z polędwiczką wieprzową w sosie z bobu (Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Ciasta fasolowe z orzechami i ananasem ( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem ( Alergeny: 1, 7).

Śniadanie

Serek wiejski z kosteczką papryki oraz kiełkami rzodkiewki oraz z pieczywem (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z serem pleśniowym, winogronem, orzechem nerkowca oraz sosem z czarną porzeczką (Alergeny: 7, 8).

Obiad

Szynka po chińsku z mango z makaronem choi mein (Alergeny: 1, 6).

Podwieczorek

Krem waniliowy z malinami (Alergeny: 7)

Kolacja

Ryż Basmati z ziołami, pomidorem i twarogiem (Alergeny: 7).

Śniadanie

Omlet z biały serem, powidłami śliwkowymi i winogronem (Alergeny: 3, 7)

II Śniadanie

Koktajl bananowy z płatkami owsianymi i kakao (Alergeny: 1, 7, 8)

Obiad

Frytki z batata z meksykańskim burgerem i surówką z białej kapusty (Alergeny: 7, 11)

Podwieczorek

Tapioka z musem truskawkowym (Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z kaszy bulgur z selerem naciowym, ogórkiem i fetą (Alergeny: 1, 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal
 

bez nabiału

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta, z której wyeliminowaliśmy wszelkie produkty mleczne, które zostały zastąpione roślinnymi odpowiednikami. 

13.11
wto
14.11
śro
15.11
czw

Śniadanie

Płatki z jogurtem sojowym i zapiekanymi śliwkami z cynamonem (Alergeny: 1, 6).

II Śniadanie

Krem z pieczarki z pestkami dyni (Alergeny: 6).

Obiad

Kasza pęczak z polędwiczką wieprzową w sosie z bobu (Alergeny: 1, 6).

Podwieczorek

Ciasta fasolowe z orzechami i ananasem ( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem ( Alergeny: 1).

Śniadanie

„Serek wiejski” z kosteczką papryki oraz kiełkami rzodkiewki oraz z pieczywem (Alergeny: 1, 6)

II Śniadanie

Sałatka z serem pleśniowym kozim, winogronem, orzechem nerkowca oraz sosem z czarną porzeczką (Alergeny: 7, 8).

Obiad

Szynka po chińsku z mango z makaronem choi mein (Alergeny: 1, 6).

Podwieczorek

Krem waniliowy z malinami (Alergeny: 6)

Kolacja

Ryż Basmati z ziołami, pomidorem i twarożkiem kozim (Alergeny: )

Śniadanie

Omlet z biały „serem”, powidłami śliwkowymi i winogronem (Alergeny: 3, 6)

II Śniadanie

Koktajl bananowy z płatkami owsianymi i kakao (Alergeny: 1, 8)

Obiad

Frytki z batata z meksykańskim burgerem i surówką z białej kapusty (Alergeny: 11)

Podwieczorek

Tapioka z musem truskawkowym(Alergeny: 6)

Kolacja

Sałatka z kaszy bulgur z selerem naciowym, ogórkiem i kozią fetą (Alergeny: 1)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal