Catering na Diecie :
Witaj, jak możemy pomóc?

menu

NASZYM PRIORYTETEM JEST ŚWIEŻOŚĆ I JAKOŚĆ.
NASZĄ MISJĄ - PROMOWANIE ZDROWEGO STYLU ŻYCIA.

Nasze zróżnicowane menu oparliśmy je na fundamencie dobrego smaku, jakości, wiedzy
i posiłków dla miłośników dobrej kuchni. Domowej, egzotycznej, polskiej, szybkiej i wykwintnej. Każdej.

Oferowane menu powstaje na bazie popularnych, skutecznych diet.

glikemiczna
wege
wege+ryby
standard
bez glutenu
bez ryb
bez nabiału

glikemiczna

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta oparta o produkty z niskim lub średnim indeksie glikemicznym (w  naszym przypadku do 50).

18.09
wto
19.09
śro
20.09
czw
21.09
pią
22.09
sob
23.09
nie
24.09
pon

Śniadanie

Pasta z pieczonej papryki oraz czerwonej soczewicy z plastrami ogórka, kiełkami rzodkiewki oraz pieczywem ( Alergeny: 1).

II Śniadanie

Warzywa z czosnkowym twarożkiem ( Alergeny: 1)

Obiad

Kotleciki wołowe w sosie pieczarkowym oraz kaszą pęczak ( Alergeny: 1, 7, 11).

Podwieczorek

Kisiel malinowy z nasionkami chia

Kolacja

Sałatka z aromatyczną polędwiczką wieprzową z sosem z czarnej porzeczki i prażonym migdałem ( Alergeny: 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami, jogurtem oraz nektaryną:) ( Alergeny: 1, 7, 8).

II Śniadanie

Gofry owsiane z bazylią z serkiem śmietankowym z ziołami i plasterkami ogórka ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Pieczone pałki w rozmarynie z pure z batata koperkowym i surówka z czerwonej kapusty ( Alergeny: 7)..

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Burgery z łososia i komosy z ogórkiem z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 4, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z brzoskwinią i truskawką.

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pomidorowym ze szpinakiem z filetem z kurczaka oraz parmezanem ( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z batatem ( Alergeny: 1, 3, 7, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem i tuńczykiem ( Alergeny: 1, 4, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką.

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3).

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku w ryżem dzikim ( Alergeny: 4, 7).

Podwieczorek

Batoniki orzechowe z płatkami owsianymi ( Alergeny: 1, 5, 8).

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z boczkiem z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7).

Obiad

Kotleciki cielęce z pieczarkami , pieczone bataty oraz ogórek kiszony ( Alergeny: 1, 3)

Podwieczorek

Malinowy budyń .

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7).

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Polędwiczka wieprzowa z serem pleśniowym z puree z soczewicy fasolką szparagową ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

Śniadanie

Płatki gryczane z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwiniami oraz malinami ( Alergeny: 5, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i płatkami owsianymi ( Alergeny: 1, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste z filetem z kurczaka i szparagami( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Biały blok z suszoną sliwką ( Alergeny: 1, 7)

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, czerwonej cebulki, twarogiem i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege

przykładowe menu na najbliższe dni

Wykluczyliśmy z diety część produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso oraz jego przetwory, zawiera jednak jajka oraz nabiał. 

18.09
wto
19.09
śro
20.09
czw
21.09
pią
22.09
sob
23.09
nie
24.09
pon

Śniadanie

Pasta z pieczonej papryki oraz czerwonej soczewicy z plastrami ogórka, kiełkami rzodkiewki oraz pieczywem ( Alergeny: 1).

II Śniadanie

Warzywa z czosnkowym twarożkiem ( Alergeny: 1)

Obiad

Fasolka biała w sosie pieczarkowym oraz kaszą pęczak ( Alergeny: 1, 7, 11).

Podwieczorek

Kisiel marchewkowo – pomarańczowy z nasionkami chia

Kolacja

Sałatka z aromatyczną mozzarellą z sosem z czarnej porzeczki i prażonym migdałem ( Alergeny: 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami z jogurtem oraz nektaryną ( Alergeny: 1, 7, 8, 11).

II Śniadanie

Gofry owsiane z bazylią z serkiem śmietankowym z ziołami i plasterkami ogórka ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Szaszłyki z oscypka z pure kperkowym i czerwoną kapustą ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Burgery z tofu i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 4, 6).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango.

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pieczonego buraka z kotlecikiem z batata oraz parmezanem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 1, 3, 7, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem ( Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką.

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3).

Obiad

Pieczone boczniaki w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku w ryżem parabolicznym ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Fit blok czekoladowy (Alergen: 1, 7, 8)

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7).

Obiad

Grillowany oscypek, pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 7,8 )

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7).

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Zapiekane warzywa z puree z bobu z żółtą fasolką szparagową

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwinią oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i płatkami owsianymi ( Alergeny: 1, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste , kotleciki mielone z kalafiora ze szparagami( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny:1, 7)

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, twarogiem i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege+ryby

przykładowe menu na najbliższe dni

Z tej diety wyeliminowaliśmy mięso.  Znajdują się w niej jaja oraz nabiał a także ryby.

18.09
wto
19.09
śro
20.09
czw
21.09
pią
22.09
sob
23.09
nie
24.09
pon

Śniadanie

Pasta z pieczonej papryki oraz czerwonej soczewicy z plastrami ogórka, kiełkami rzodkiewki oraz pieczywem ( Alergeny: 1).

II Śniadanie

Warzywa z czosnkowym twarożkiem ( Alergeny: 1)

Obiad

Fasolka biała w sosie pieczarkowym oraz kaszą pęczak ( Alergeny: 1, 7, 11).

Podwieczorek

Kisiel marchewkowo – pomarańczowy z nasionkami chia

Kolacja

Sałatka z aromatyczną mozzarellą z sosem z czarnej porzeczki i prażonym migdałem ( Alergeny: 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami z jogurtem oraz nektaryną ( Alergeny: 1, 7, 8, 11).

II Śniadanie

Gofry owsiane z bazylią z serkiem śmietankowym z ziołami i plasterkami ogórka ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Szaszłyki z oscypka z pure kperkowym i czerwoną kapustą ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango.

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pieczonego buraka z kotlecikiem z batata oraz parmezanem ( Alergeny: 1, 3, 7).

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 1, 3, 7, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem i tuńczykiem ( Alergeny: 1, 4, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką.

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3).

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku w ryżem parabolicznym ( Alergeny: 4, 7).

Podwieczorek

Fit blok czekoladowy (Alergen: 1, 7, 8)

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7).

Obiad

Grillowany oscypek, pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 7,8 )

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7).

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Zapiekane warzywa z puree z bobu z żółtą fasolką szparagową

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwinią oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i płatkami owsianymi ( Alergeny: 1, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste , kotleciki mielone z kalafiora ze szparagami( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny:1, 7)

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, twarogiem i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

standard

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta Standard zawiera wszystkie zdrowe produkty dostępne na rynku. 

18.09
wto
19.09
śro
20.09
czw
21.09
pią
22.09
sob
23.09
nie
24.09
pon

Śniadanie

Pasta z pieczonej papryki oraz czerwonej soczewicy z plastrami ogórka, kiełkami rzodkiewki oraz pieczywem ( Alergeny: 1).

II Śniadanie

Warzywa z czosnkowym twarożkiem ( Alergeny: 1)

Obiad

Kotleciki wołowe w sosie pieczarkowym oraz kaszą pęczak ( Alergeny: 1, 7, 11).

Podwieczorek

Kisiel marchewkowo – pomarańczowy z nasionkami chia

Kolacja

Sałatka z aromatyczną polędwiczką wieprzową z sosem z czarnej porzeczki i prażonym migdałem ( Alergeny: 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami z jogurtem oraz nektaryną ( Alergeny: 1, 7, 8, 11).

II Śniadanie

Gofry owsiane z bazylią z serkiem śmietankowym z ziołami i plasterkami ogórka ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Pieczone pałki w rozmarynie z pure koperkowym i cczerwoną kapustż ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Burgery z łososia i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 4, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango.

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pieczongo buraka z filetem z kurczaka oraz parmezanem ( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 1, 3, 7, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem i tuńczykiem ( Alergeny: 1, 4, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką.

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3).

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku w ryżem parabolicznym ( Alergeny: 4, 7).

Podwieczorek

Fit blok czekoladowy (Alergen: 1, 7, 8)

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z boczkiem z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7).

Obiad

Kotleciki cielęce z pieczarkami , pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 1, 3)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 7,8 )

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7).

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Polędwiczka wieprzowa z serem pleśniowym z puree z bobu z żółtą fasolką szparagową ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwinią oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i płatkami owsianymi ( Alergeny: 1, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste z filetem z kurczaka i szparagami( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny:1, 7)

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, twarogiem i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez glutenu

przykładowe menu na najbliższe dni

Z diety zostały wyeliminowane wszelkie produkty, które mogą w swym składzie zawierać gluten i zostały zastąpione innymi naturalnymi  składnikami.

18.09
wto
19.09
śro
20.09
czw
21.09
pią
22.09
sob
23.09
nie
24.09
pon

Śniadanie

Pasta z pieczonej papryki oraz czerwonej soczewicy z plastrami ogórka, kiełkami rzodkiewki oraz pieczywem.

II Śniadanie

Warzywa z czosnkowym twarożkiem ( Alergeny: 1)

Obiad

Kotleciki wołowe w sosie pieczarkowym oraz kaszą jaglaną ( Alergeny: 7, 11).

Podwieczorek

Kisiel marchewkowo – pomarańczowy z nasionkami chia

Kolacja

Sałatka z aromatyczną polędwiczką wieprzową z sosem z czarnej porzeczki i prażonym migdałem ( Alergeny: 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki gryczane z bakaliami, jogurtem oraz nektaryną:) ( Alergeny: 1, 7, 8, 11).

II Śniadanie

Gofry bezglutenowe z bazylią, z serkiem śmietankowym z bazylią i plasterkami ogórka (Alergeny: 3, 7).

Obiad

Pieczone pałki w rozmarynie z pure koperkowym i cczerwoną kapustż ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Burgery z łososia i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 4, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 7).

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango.

Obiad

Makaron bezglutenowy w sosie z pieczonego buraka z filetem z kurczaka oraz parmezanem ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 3, 7, 8).

Kolacja

Naleśniki ryżowe ze szpinakiem i tuńczykiem ( Alergeny: 4, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką.

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3).

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku w ryżem parabolicznym ( Alergeny: 4, 7).

Podwieczorek

Fit blok czekoladowy (Alergen: 7, 8)

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z boczkiem z plasterki pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem bezglutenowym ( Alergeny: 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7).

Obiad

Kotleciki cielęce z pieczarkami , pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 3)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 7,8 )

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7).

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 7).

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Polędwiczka wieprzowa z serem pleśniowym z puree z bobu z żółtą fasolką szparagową ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem bezglutenowym ( Alergeny: 7)

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz suszoną śliwką, brzoskwiniami oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i płatkami gryczanymi ( Alergeny: 7).

Obiad

Penne bezglutenowe z filetem z kurczaka i szparagami ( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny: 7)

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, twarogiem i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez ryb

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta dedykowana dla osób, które nie tolerują ryb w swym jadłospisie. 

18.09
wto
19.09
śro
20.09
czw
21.09
pią
22.09
sob
23.09
nie
24.09
pon

Śniadanie

Pasta z pieczonej papryki oraz czerwonej soczewicy z plastrami ogórka, kiełkami rzodkiewki oraz pieczywem ( Alergeny: 1).

II Śniadanie

Warzywa z czosnkowym twarożkiem ( Alergeny: 1)

Obiad

Kotleciki wołowe w sosie pieczarkowym oraz kaszą pęczak ( Alergeny: 1, 7, 11).

Podwieczorek

Kisiel marchewkowo – pomarańczowy z nasionkami chia

Kolacja

Sałatka z aromatyczną polędwiczką wieprzową z sosem z czarnej porzeczki i prażonym migdałem ( Alergeny: 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami z jogurtem oraz nektaryną ( Alergeny: 1, 7, 8, 11).

II Śniadanie

Gofry owsiane z bazylią z serkiem śmietankowym z ziołami i plasterkami ogórka ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Pieczone pałki w rozmarynie z pure koperkowym i cczerwoną kapustż ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Burgery z tofu i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem naturalnym ( Alergeny: 3, 4, 6).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango.

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pieczongo buraka z filetem z kurczaka oraz parmezanem ( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 1, 3, 7, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem ( Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką.

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3).

Obiad

Polędwiczka z indyka w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku w ryżem parabolicznym ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Fit blok czekoladowy (Alergen: 1, 7, 8)

Kolacja

Sałatka z pomidorem z twarogiem z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 7, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z boczkiem z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z mozzarellą ( Alergeny: 7).

Obiad

Kotleciki cielęce z pieczarkami , pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 1, 3)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 7,8 )

Kolacja

Sałatka z serem typu włoskiego z żurawiną (Alergeny: 7).

Śniadanie

Serek z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Polędwiczka wieprzowa z serem pleśniowym z puree z bobu z żółtą fasolką szparagową ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 7, 8)

Kolacja

Caprese z pieczywem ( Alergeny: 1, 7)

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwinią oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i płatkami owsianymi ( Alergeny: 1, 7).

Obiad

Penne pełnoziarniste z filetem z kurczaka i szparagami( Alergeny: 1, 7).

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny:1, 7)

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, twarogiem i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 7)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal
 

bez nabiału

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta, z której wyeliminowaliśmy wszelkie produkty mleczne, które zostały zastąpione roślinnymi odpowiednikami. 

18.09
wto
19.09
śro
20.09
czw
21.09
pią
22.09
sob
23.09
nie
24.09
pon

Śniadanie

Pasta z pieczonej papryki oraz czerwonej soczewicy z plastrami ogórka, kiełkami rzodkiewki oraz pieczywem ( Alergeny: 1).

II Śniadanie

Warzywa z czosnkowym kozim twarożkiem

Obiad

Kotleciki wołowe w sosie pieczarkowym oraz kaszą pęczak ( Alergeny: 1, 6, 11).

Podwieczorek

Kisiel marchewkowo – pomarańczowy z nasionkami chia

Kolacja

Sałatka z aromatyczną polędwiczką wieprzową z sosem z czarnej porzeczki i prażonym migdałem ( Alergeny: 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki owsiane z bakaliami, jogurtem sojowym oraz nektaryną:) ( Alergeny: 1, 6, 8, 11).

II Śniadanie

Gofry z bazylią z pastą z białej fasolki z ziołami i plasterkami ogórka. ( Alergeny: 1, 3).

Obiad

Pieczone pałki w rozmarynie z pure koperkowym i czerwoną kapustą ( Alergeny: 6).

Podwieczorek

Ciasto z czarnej fasoli z orzechem( Alergeny: 3, 8).

Kolacja

Burgery z łososia i kaszy jaglanej z burakami z jogurtem sojowym ( Alergeny: 3, 4, 6).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Serek z suszonymi pomidorami, z plastrami ogórka i papryki ze szczypiorkiem i pieczywem z ziarnami słonecznika ( Alergeny: 1,).

II Śniadanie

Smoothie pomarańczowe z bananem, wiśnią i mango.

Obiad

Makaron pełnoziarnisty w sosie z pieczonego buraka z filetem z kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto z żurawiną ( Alergeny: 1, 3, 8).

Kolacja

Muszle faszerowane szpinakiem i tuńczykiem ( Alergeny: 1, 4, 6)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku kokosowym z musem malinowym i borówką.

II Śniadanie

Sałatka z jajem, szparagami i sosem cezar ( Alergeny: 3).

Obiad

Dorsz w sosie koperkowym w pomidorkach koktajlowych i tymianku w ryżem parabolicznym ( Alergeny: 4, 7).

Podwieczorek

Batoniki orzechowe z płatkami owsianymi ( Alergeny: 1, 5, 8).

Kolacja

Sałatka z pomidorem z pastą z cieciorki z natką pietruszki i orzechami włoskimi oraz prażonymi ziarenkami ( Alergeny: 5, 6, 8).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Jaja sadzone z boczkiem z plastrami pomidora ze szczypiorkiem i pieczywem ( Alergeny: 1, 3)

II Śniadanie

Sałatka z kurczakiem pieczonym.

Obiad

Kotleciki cielęce z pieczarkami , pieczone ziemniaczki i ogórek kiszony ( Alergeny: 1, 3)

Podwieczorek

Krem kakaowy z bananem i orzechem laskowym ( Alergeny: 6, 8 )

Kolacja

Sałatka z serem kozim z żurawiną.

Śniadanie

Pasta z soczewicy z ogórkiem i szczypiorkiem, papryką oraz pieczywo ( Alergeny: 1, 6).

II Śniadanie

Sałatka z pomidorami, serem kozim oraz czerwoną cebulką ( Alergeny: 10)

Obiad

Polędwiczka wieprzowa z serem pleśniowym kozim z puree z bobu z żółtą fasolką szparagową

Podwieczorek

Batony z orzechami i amarantusem ( Alergeny: 5, 8)

Kolacja

Caprese z kurczakiem, pieczywo ( Alergeny: 1)

Śniadanie

Płatki orkiszowe z orzechami ziemnymi oraz miodem, z brzoskwinią oraz malinami ( Alergeny: 1, 5, 6).

II Śniadanie

Koktajl malinowo truskawkowy z chia i płatkami owsianymi ( Alergeny: 1).

Obiad

Penne pełnoziarniste z filetem z kurczaka i szparagami ( Alergeny: 1, 6).

Podwieczorek

Biały blok z żurawiną ( Alergeny: 1)

Kolacja

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, ziarenkami kukurydzy, czerwonej cebulki, kosteczkami tofu i prażonymi ziarnami siemienia lnianego ( Alergeny: 6)

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal