Catering na Diecie :
Witaj, jak możemy pomóc?

menu

NASZYM PRIORYTETEM JEST ŚWIEŻOŚĆ I JAKOŚĆ.
NASZĄ MISJĄ - PROMOWANIE ZDROWEGO STYLU ŻYCIA.

Nasze zróżnicowane menu oparliśmy je na fundamencie dobrego smaku, jakości, wiedzy
i posiłków dla miłośników dobrej kuchni. Domowej, egzotycznej, polskiej, szybkiej i wykwintnej. Każdej.

Oferowane menu powstaje na bazie popularnych, skutecznych diet.

glikemiczna
wege
wege+ryby
standard
bez glutenu
bez ryb
bez nabiału

glikemiczna

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta oparta o produkty z niskim lub średnim indeksie glikemicznym (w  naszym przypadku do 50).

16.06
sob
17.06
nie
18.06
pon
19.06
wto
20.06
śro

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z kawałkami kurczaka.

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z pomidorem, oliwkami i fetą (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz jabłkiem (Alergen: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry indyka w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym.

Podwieczorek

Jogurt sojowy z chia i musem owocowym ( Alergeny: 6)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki pełnoziarniste z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym, bataty , sałata w sosie jogurtowym ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i łososiem ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl z nektaryną z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia.

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z plastrami fileta z kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Sernik z czekoladą dla diabetyków oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

Śniadanie

Gryczanka z borówką , kiwi i ziarenkami granatu ( na mleku bez laktozy) Alergeny: 7

II Śniadanie

Koktajl jagodowy ze złocistym lnem i szałwią hiszpańską.

Obiad

Filet z indyka z korzeniem pietruszki i szuszonymi pomidorami oraz ryż brązowy ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Kisiel wiśniowy z jabłkiem.

Kolacja

Jajo z pomidorem posypanym szczypiorkiem, sosem jogurtowym oraz pieczywem z dynią ( Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege

przykładowe menu na najbliższe dni

Wykluczyliśmy z diety część produktów pochodzenia zwierzęcego - mięso oraz jego przetwory, zawiera jednak jajka oraz nabiał. 

16.06
sob
17.06
nie
18.06
pon
19.06
wto
20.06
śro

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z placuszkami z cieciorki (Alergeny: 1, 3, 7).

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z serem żółtym kozim, oliwkami i pomidorem ( Alergeny: 1)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz mango ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry tofu w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym ( Alergeny: 6).

Podwieczorek

Jogurt chia z musem owocowym ( Alergeny 7)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny; 1, 5, 7, 8).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Burgery z batatów w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym(Alergeny: 3, 7).

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i ciecierzycą ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia ( Alergeny: 1)..

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z jaglanym burgerem (Alergeny: 1, 3, 7).

Podwieczorek

Sernik z białą czekoladą oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

Śniadanie

Jaglanka z bananem, kiwi i ziarenkami granatu.

II Śniadanie

Koktajl jagodowy ze złocistym lnem i szałwią hiszpańską.

Obiad

Ser halloumi z marchewką i szuszonymi pomidorami oraz ryż brązowy ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Kisiel wiśniowy z jabłkiem.

Kolacja

Jajo z pomidorem posypanym szczypiorkiem, sosem jogurtowym oraz pieczywem z dynią ( Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

wege+ryby

przykładowe menu na najbliższe dni

Z tej diety wyeliminowaliśmy mięso.  Znajdują się w niej jaja oraz nabiał a także ryby.

16.06
sob
17.06
nie
18.06
pon
19.06
wto
20.06
śro

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z placuszkami z cieciorki (Alergeny: 1, 3, 7).

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z serem żółtym kozim, oliwkami i pomidorem ( Alergeny: 1)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz mango ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry tofu w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym ( Alergeny: 6).

Podwieczorek

Jogurt chia z musem owocowym ( Alergeny 7)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny; 1, 5, 7, 8).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Burgery z batatów w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym(Alergeny: 3, 7).

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i łososiem ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia ( Alergeny: 1)..

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z jaglanym burgerem (Alergeny: 1, 3, 7).

Podwieczorek

Sernik z białą czekoladą oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

Śniadanie

Jaglanka z bananem, kiwi i ziarenkami granatu.

II Śniadanie

Koktajl jagodowy ze złocistym lnem i szałwią hiszpańską.

Obiad

Ser halloumi z marchewką i szuszonymi pomidorami oraz ryż brązowy ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Kisiel wiśniowy z jabłkiem.

Kolacja

Jajo z pomidorem posypanym szczypiorkiem, sosem jogurtowym oraz pieczywem z dynią ( Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

 

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal

standard

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta Standard zawiera wszystkie zdrowe produkty dostępne na rynku. 

16.06
sob
17.06
nie
18.06
pon
19.06
wto
20.06
śro

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z kawałkami kurczaka.

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z pomidorem, oliwkami i fetą (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz mango ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry indyka w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym.

Podwieczorek

Jogurt chia z musem owocowym ( Alergeny 7)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny; 1, 5, 7, 8).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i łososiem ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia ( Alergeny: 1)..

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z plastrami fileta z kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Sernik z białą czekoladą oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

Śniadanie

Jaglanka z bananem, kiwi i ziarenkami granatu.

II Śniadanie

Koktajl jagodowy ze złocistym lnem i szałwią hiszpańską.

Obiad

Filet z indyka z marchewką i szuszonymi pomidorami oraz ryż brązowy ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Kisiel wiśniowy z jabłkiem.

Kolacja

Jajo z pomidorem posypanym szczypiorkiem, sosem jogurtowym oraz pieczywem z dynią ( Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez glutenu

przykładowe menu na najbliższe dni

Z diety zostały wyeliminowane wszelkie produkty, które mogą w swym składzie zawierać gluten i zostały zastąpione innymi naturalnymi  składnikami.

16.06
sob
17.06
nie
18.06
pon
19.06
wto
20.06
śro

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo bezglutenowe (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z kawałkami kurczaka.

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka z makaronem bezglutenowym, z pomidorem, oliwkami i fetą (Alergeny: 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz mango ( Alergeny: 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry indyka w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym.

Podwieczorek

Jogurt chia z musem owocowym ( Alergeny 7)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem.

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i łososiem ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem bezglutenowym (Alergeny: 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami gryczanymi i chia.

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z plastrami fileta z kurczaka.

Podwieczorek

Sernik z białą czekoladą oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

Śniadanie

Jaglanka z bananem, kiwi i ziarenkami granatu.

II Śniadanie

Koktajl jagodowy ze złocistym lnem i szałwią hiszpańską.

Obiad

Filet z indyka z marchewką i szuszonymi pomidorami oraz ryż brązowy ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Kisiel wiśniowy z jabłkiem.

Kolacja

Jajo z pomidorem posypanym szczypiorkiem, sosem jogurtowym oraz pieczywem pełnoziarnistym bezglutenowym ( Alergeny: 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

bez ryb

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta dedykowana dla osób, które nie tolerują ryb w swym jadłospisie. 

16.06
sob
17.06
nie
18.06
pon
19.06
wto
20.06
śro

Śniadanie

Serek wiejski z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3, 7).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z kawałkami kurczaka.

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z pomidorem, oliwkami i fetą (Alergeny: 1, 7)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem oraz mango ( Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry indyka w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym.

Podwieczorek

Jogurt chia z musem owocowym ( Alergeny 7)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem naturalnym oraz musem z malin (Alergeny; 1, 5, 7, 8).

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert z żurawinowym sosem ( Alergeny: 7, 8).

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym ( Alergeny: 7)

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 7)

Kolacja

Omlet ze szparagami i ciecierzycą ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Serek chrzanowy z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1, 7).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia ( Alergeny: 1)..

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z plastrami fileta z kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

Sernik z białą czekoladą oraz jagodami ( Alergeny: 3, 7)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

Śniadanie

Jaglanka z bananem, kiwi i ziarenkami granatu.

II Śniadanie

Koktajl jagodowy ze złocistym lnem i szałwią hiszpańską.

Obiad

Filet z indyka z marchewką i szuszonymi pomidorami oraz ryż brązowy ( Alergeny: 7).

Podwieczorek

Kisiel wiśniowy z jabłkiem.

Kolacja

Jajo z pomidorem posypanym szczypiorkiem, sosem jogurtowym oraz pieczywem z dynią ( Alergeny: 1, 3, 7).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal
 

bez nabiału

przykładowe menu na najbliższe dni

Dieta, z której wyeliminowaliśmy wszelkie produkty mleczne, które zostały zastąpione roślinnymi odpowiednikami. 

16.06
sob
17.06
nie
18.06
pon
19.06
wto
20.06
śro

Śniadanie

„Serek wiejski” z paskami papryki oraz roszponką, pieczywo pełnoziarniste (Alergeny: 1, 6).

II Śniadanie

Placuszki z cukinii z twarożkiem kozim oraz mikro-ziołami ( Alergeny: 1, 3).

Obiad

Kaszotto ze szpinakiem oraz porem z kawałkami kurczaka.

Podwieczorek

Kisiel z czerwonych owoców z jabłkiem

Kolacja

Sałatka makaronowa z serem żółtym kozim, oliwkami i pomidorem ( Alergeny: 1)

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Płatki z owocami z jogurtem sojowym oraz mango ( Alergeny: 1, 6).

II Śniadanie

Koktajl malinowo – truskawkowy z lnem

Obiad

Plastry indyka w sosie śródziemnomorskim z ryżem czarnym.

Podwieczorek

Jogurt sojowy z chia i musem owocowym ( Alergeny: 6)

Kolacja

Hummus z plastrami ogórka konserwowego, kiełkami oraz pieczywem (Alergeny: 1).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

Śniadanie

Granola z jogurtem sojowym oraz musem z malin (Alergeny: 1, 5, 6, 8).

II Śniadanie

Sałatka z serem pleśniowym kozim z żurawinowym sosem ( Alergeny: 8).

Obiad

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym, młode ziemniaczki w mundurkach , sałata w sosie jogurtowym ( Alergeny: 6).

Podwieczorek

Ciasto cytrynowe z rabarbarem ( Alergeny: 1, 3, 6)

Kolacja

Omlet ze szparagami i łososiem ( Alergeny: 3, 4).

Śniadanie

Pasta z cieciorki z chrzanem z plasterkami ogórka oraz pieczywem z ziarenkami słonecznika (Alergeny: 1).

II Śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy z truskawkami, z płatkami owsianymi i chia ( Alergeny: 1)..

Obiad

Spaghetti w sosie pomidorowym z plastrami fileta z kurczaka ( Alergeny: 1).

Podwieczorek

„Sernik” z jagodami ( Alergeny: 6)

Kolacja

Pasztet gryczany z pieczonych warzyw na sałacie (Alergeny: 3, 5, 8, 9)

Śniadanie

Jaglanka z bananem, kiwi i ziarenkami granatu.

II Śniadanie

Koktajl jagodowy ze złocistym lnem i szałwią hiszpańską.

Obiad

Filet z indyka z marchewką i szuszonymi pomidorami oraz ryż brązowy ( Alergeny: 6).

Podwieczorek

Kisiel wiśniowy z jabłkiem.

Kolacja

Jajo z pomidorem posypanym szczypiorkiem, sosem jogurtowym oraz pieczywem pełnoziarnistym ( Alergeny: 1, 3, 6).

Lista alergenów znajduje się w zakładce FAQ

wartości kaloryczne poszczególnych posiłków

Wartości zaprezentowane w poniższej tabeli są przybliżonymi danymi
(mogą różnić się nieznacznie w zależności od receptury posiłku).

 

Posiłek / Dieta 1000 kcal 1200 Kcal 1500 Kcal 1700 Kcal 2000 Kcal 2500 kcal 3000 kcal

Śniadanie ~240 Kcal ~280 Kcal ~351 Kcal ~372 Kcal ~498 Kcal ~622 Kcal ~746 Kcal
II Śniadanie ~180 Kcal ~180 Kcal ~237 Kcal ~257 Kcal ~271 Kcal ~338 Kcal ~405 Kcal
Obiad ~341 Kcal ~390 Kcal ~410 Kcal ~497 Kcal ~616 Kcal ~770 Kcal ~924 Kcal
Podwieczorek ~100 Kcal ~120 Kcal ~226 Kcal ~243 Kcal ~253 Kcal ~316 Kcal ~380 Kcal
Kolacja ~179 Kcal ~210 Kcal ~287 Kcal ~334 Kcal ~362 Kcal ~452 Kcal ~543 Kcal